Keskin, bu filmle dünyaya tanıtılacak

Keskin, bu filmle dünyaya tanıtılacak

KESKİN´İN SOMUT VE SOYUT KÜLTÜR VARLIKLARI ANLATILACAK

Keskin, bu filmle dünyaya tanıtılacak

Keskin Kaymakamı Muammer Köken´in girişimleriyle zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ilçenin tanıtım filmi çekildi.

BÖLGENİN EN ESKİ YERLEŞİM BİRİMİ

Bölgede tarihi en eski yerleşim birimi olan Keskin´in doğal güzelliklerini, kültürel değerlerini, tarihi yerlerini, damak tatlarını ve geleneklerini anlatan tanıtım filmi 3 bölüm olarak hazırlandı. Onlarca yerel kültürü ve medeniyeti bünyesinde barındırın Keskin´i anlatan, Anadolu´nun saklı güzelliklerini ortaya çıkaran programcı Ramazan Kıvrak tarafından yapılan film, Keskin´in yetiştirdiği önemli isimlerden Halk Bilimci Doç. Dr. İdris Karakuş´un rehberliğinde çekildi.

KESKİN´İN SOMUT VE SOYUT KÜLTÜR VARLIKLARI ANLATILACAK

Çekimlerde Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı´nın yaşadığı konak, Kurtuluş Savaşı döneminde cephenin lojistik üssü olan Fişekhane, Kibrithane, Selçuklular döneminde yapılan Çeşnigir Köprüsü ve Çarşı Camii, Erken Hristiyanlık dönemde yapılmış Sulu Mağara, Hacı Taşan´ın torunlarının fasıl yaptığı, Keskin Bozlaklarının söylendiği Taş Mektep, kütüphane olarak hizmet veren Servet Örnek Konağı gibi somut kültürel değerlerin yanı sıra Keskin´in acılı annelerinin söylediği ağıtlar, maniler ve Keskin´e has yerel bir yemek olan Keskin Tavanın tanıtımını da içeriyor.

KESKİNLİLERİ İLÇEMİZİ GEZMEYE BEKLİYORUZ

Filme ilişkin açıklama yapan Köken, ?Görev yapmaktan gurur duyduğum kadim ilçemiz Keskin´in tarihte nasıl mamur bir ilçe ve cazibe merkezi ise, günümüzde yaptığımız tanıtım filmleri ve projelerle yeniden hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. Başta ilçemizden göç edip gitmiş Keskinliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ilçemize bekliyoruz? dedi.

HABER: HABİLHAN PEHLVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı