Keskin´de 73 kişi okuma yazma öğreniyor

Keskin´de 73 kişi okuma yazma öğreniyor

8 AYRI KURS AÇILDI

Keskin´de 73 kişi okuma yazma öğreniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın tüm ülkede ?Okuryazarlık Seferberliği? çağrısı sonrası Keskin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma yazma kursu hızla devam ediyor. İlçede açılan 8 kursta toplamda 73 kursiyerin okuma yazma öğrendiği açıklandı.

8 AYRI KURS AÇILDI

Keskinde merkez ve köylerde yaşayan imkânsızlıklar sebebiyle ya da başka sebeplerle okula gidemeyen ve okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlar İlçe Halk Eğitim Merkezinde açılan okuma yazma kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Ücretsiz derslerin verildiği kursa kadınlar erkeklerden daha fazla ilgi göstermekte. İlçede merkez ve köylerde 8 kursta toplam 73 kursiyer okuma yazma öğreniyor, Kursiyerleri ziyaret eden İlçe Kaymakamı Muammer Köken, okuma yazma kursuna katılan kursiyerlerle sohbet edip onlara kalem defter hediye etti. Bugüne kadar okuma yazma öğrenemediğini, daha çok öğrenme konusunda merak etmediğini söyleyen kursiyerler, ?Şimdi okuma yazmayı öğrenmek istiyorum. Okuma yazmanın yaşı olmaz. Öğretmenimizin sayesinde okuyup yazmayı öğrenmek için çalışıyoruz? ifadesini kullandılar.

HAYATIN EN ZARURİ İHTİYACIDIR

Kaymakam Köken, ?Öğrenmenin yaşı yoktur. Okuma yazma bilme hayatımızda en zaruri ihtiyaçtır. Yaşı ilerlemiş vatandaşların hastanede gidecekleri bölümü bulmaları ve diğer basit hayat kurtaran tabelaları okumaları için bu kurslar önemlidir. Bu gayretinizden dolayı hepinizi tebrik eder, başarılar dilerim? dedi. Kursiyerler ise, Kaymakam Köken´in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABER MERKEZİ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti