Kırıkkale Basın Tarihine KATAM Katkısı

Kırıkkale Basın Tarihine KATAM Katkısı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KIRIKKALE VE YÖRESİ TARİH ARAŞTIRMALARI MERKEZİ (KATAM), AÇTIĞI SERGİYLE KIRIKKALE´NİN TARİHİNE IŞIK TUTTU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KIRIKKALE VE YÖRESİ TARİH ARAŞTIRMALARI MERKEZİ (KATAM), AÇTIĞI SERGİYLE KIRIKKALE´NİN TARİHİNE IŞIK TUTTU

Kırıkkale Basın Tarihine KATAM Katkısı

Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale ve Yöresi Tarih Araştırmaları Merkezi (KATAM) tarafından açılan sergi, ziyaretçilere adeta bir tarih gezisi yaptırdı. KATAM Müdürü ve KÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı´nın koordinatörlüğünde hazırlanan sergi büyük ilgi gördü.

SERGİ İKİ BÖLÜMDEN OLUŞTU

Kırıkkale Üniversitesi´nin 25. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan sergi iki bölümden oluşurken, ?Eski ve Yeni Fotoğraflarda Kırıkkale? başlığını taşıyan birinci bölümde Kırıkkale´nin kuruluş yıllarından kalan fotoğraflarla aynı açılardan günümüzde çekilen fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. ?Geçmişten Günümüze Kırıkkale´de Yerel Basın? başlığını taşıyan ikinci bölümde ise Kırıkkale Basın Tarihine ışık tutuldu.

?ESKİ VE YENİ FOTOĞRAFLARDA KIRIKKALE?

Sergiye ilişkin görüşlerini aldığımız KATAM Müdürü ve KÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı, gerek öğrencilerin gerekse akademisyenlerin ve üniversite personelinin sergiye olan ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Pehlivanlı sözlerine şöyle devam etti: ?Eski ve Yeni Fotoğraflarda Kırıkkale Sergisi, Kırıkkale´nin kuruluş yıllarında çekilmiş fotoğraflarla aynı semtlerin günümüzde çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir sergidir. Amaç, Kırıkkale´deki fiziki değişimi fotoğraflarla ortaya koymaktır. Sergiyle şehrin 70-80 yıl önceki fotoğraflarından hareketle eskiyle günümüzdeki görüntüsü arasındaki fark ortaya konulmuştur. Böylece bir şehrin fiziki görüntüsünden hareketle şehirdeki değişim ve gelişim sergiyi gezenlere anlatılmıştır.?

?GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KIRIKKALE´DE YEREL BASIN?

?Geçmişten Günümüze Kırıkkale´de Yerel Basın Sergisiyle de Kırıkkale´nin basın hayatındaki gelişim izah edilmiştir? diyen Pehlivanlı, sözlerine şöyle devam etti: ?1924´ten 1983´e kadar Kırıkkale´de yayımlanan yerel gazetelerden oluşan bir koleksiyon sergilenmiştir. Kırıkkale´nin küçük bir yerleşim birimi olduğu günden başlayarak canlı bir basın hayatı olduğunu sergiyle anlatmak amaçlanmıştır. Bu sergiden de anlaşılacağı gibi Kırıkkale´de 10´un üzerinde gazete yayımlanmıştır.?

ÖĞRENCİLER KATKI SAĞLADI

Serginin, Kırıkkale ve Yöresi Tarih Araştırma Merkezi´nin (KATAM) faaliyetleri çerçevesinde hazırlandığını kaydeden Merkez Müdürü ve KÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı, sözlerini şöyle tamamladı: ?Araştırma Merkezi tarafından Kırıkkale Üniversitesi´nin 25. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Organizatörlüğümüzde hazırlanan sergiye katkı sunan Tarih Bölümü Doktora öğrencilerinden Habilhan Pehlivanlı, Lisans öğrencilerinden Mehmet Burak Kahraman, Zafercan Abacı, Ahmet Siyer, Hamdi Çelik, Gökhan Aktay, Emrah Rahadov, Dilan Ergün, Yeşim Sarı, Mehmet Ali Kızgın, Orçun Gül, Şeyma Gültekin, Dilan Çiftçi, Arife Usta ve Alişan Yıldız´a teşekkür ederim.?

KÜLTÜR-SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı