Kırıkkale Festivale hazırlanıyor

Kırıkkale Festivale hazırlanıyor

BİRİNCİ AY ÇEKİRDEĞİ FESTİVALİ 81 İLDEN İŞ İNSANINI KIRIKKALE´DE BULUŞTURACAK

BİRİNCİ AY ÇEKİRDEĞİ FESTİVALİ 81 İLDEN İŞ İNSANINI KIRIKKALE´DE BULUŞTURACAK

Kırıkkale Festivale hazırlanıyor

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın (KTSO) öncülüğünde ilimizde ilk defa  ?Ay Çekirdeği Festivali´ düzenlenecek.

BASIN AÇIKLAMASI

KTSO Başkanı Ekrem Gök, Genel Sekreter Ahmet Şerbetçioğlu, İl Kadın Girişimci İcra Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer ve İl Genç Girişimci İcra Kurulu Başkanı Caner Kırlangıç basın mensupları ile bir araya geldi. 8 Ağustos´ta başlayacak olan Ay Çekirdeği Festivali´nin ilimizde 2 gün boyunca devam edeceğini belirten KTSO Başkanı Gök, 500 iş insanının ilimizde bir araya geleceğini söyledi.

İLKE İMZA

TSO olarak hep ilklere imza attıklarını belirten Başkan Gök ?Kadın girişimcilerimiz başkanlığında ilimizde ilk kez Ay Çekirdeği Festivali düzenlenecek. 8 Ağustos´ta düzenlenecek olan festivalimize 81 ilden davetliler gelecek. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı´nda stantlar kurarak her ilin kendine özgü ürünleri satılacak. Ayrıca festivalimizde eğlence ve şölenlerde olacak.?

MARKA ŞEHİR

Marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Gök, ?TSO binamızı hizmete açtık. Şehrin markalaşması için TSO olarak elimizden geleni yapıyoruz. Büyük projelerimizin arasında yer alan ?Ay Çekirdeği Festivali´mizi hayata geçiriyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ilimize gelerek festival boyunca ev sahipliği yapacak.?

KIRIKKALE TANITILACAK

Neden Ay Çekirdeği Festivali sorusuna cevap veren Gök, ?İlimizin 3 bölgesinde çok ciddi çekirdek tesisimiz bulunuyor. İlimizdeki modern kuruyemiş ve ay çekirdeği Türkiye´nin hiçbir yerinde bulamazsınız. Şehrimizin batısında Tunçlar Kuruyemiş, Balışeyh´te çok ciddi bir kuruyemiş tesisimiz ve Karakeçili´de ise Tadım bulunuyor. Kırıkkale´de ciddi derecede ay çekirdeği hasattı oluyor. Bunun kaptanı ise Hacılar´dır? diye konuştu.

ÖNE ÇIKARTMAK

İl Kadın Girişimci İcra Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer ise, ?81 ilin kadın girişimcilerini buraya toplamaktaki amacımız hem Kırıkkale´yi tanıtmak hem de kadınlar arasındaki bütün Türkiye´deki kadınları birbirleriyle tanıtıp alış veriş yapabilsinler istedik. Bizim buradaki amacımız Kırıkkale´yi ön plana çıkarmaktır. Kırıkkale´nin odak noktası olmasını istedik. İnşallah bu niyetimizde başarılı olacağız.?

400 KADIN GİRİŞİMCİ

İlimize 400 kadın girişimcinin geleceğini söyleyen Özer, ?Kırıkkale´de stantlar açılacak. Hepimiz biliyoruz ki Kırıkkale bir sanayi şehridir. Bayanlarımızın hepsi esnaftır, yatırımcıdır. İlimizi beğenip yatırım yapacak insanlarımız bile olabilir. İnşallah bu çıktığımız yolda başarılı oluruz. Bizler de halkımızdan bütün Kırıkkale´nin meydanlara inmesini istiyoruz. Bu festival sadece bizim değil tüm Kırıkkale halkının festivalidir.?

HASAT YAPILACAK

Kadın girişimcilere ve tüm Türkiye´ye Kırıkkale´yi tanıtmak istediklerini dile getiren Özer, ?Ticari ilişkiler kurarak ilimizi daha da güzelleştirmeliyiz. Meydanda 60 stant olacak. Bu stantlarda her ilin kadın girişimcileri ürünlerini satacak. Satışlar 2 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı´nda devam edecek. Hacılar kasabasında ise 10 dönümlük tarlada ay çekirdeği tarlasında hasat yapılacak. Onun yanı sıra orada konserler ve yemek verilecek. Pazar günü ise MKE Müzesi, Keskin ve Hasandede Türbesi ziyaret edilecek.  Taş Mektep´te yöresel müzik halinde yemekler yenilenecek? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı