Kırıkkale Mutfağını Çorum´da Tanıttılar

Kırıkkale Mutfağını Çorum´da Tanıttılar

KIRIKKALE İLE 26 İL KATILDI

Kırıkkale Mutfağını Çorum´da Tanıttılar

Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği Kırıkkale´nin adını duyurmak için yemek yarışmasına katıldı. Kırıkkale yemekleriyle yarışmanın gözdesi olan geleceğin aşçıları Kırıkkale´ye döndüler.

ÇORUM BELEDİYESİ ORGANİZE ETTİ

Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonunun düzenlemiş olduğu 1. Çorum Belediyesi Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılan Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetim kurulu Başkanı Hakkı Can Çinkaya ve yönetim kurulu üyeleri alt yapısını oluşturup Kırıkkale yöresel yemek yarışması düzenleneceğini belirtti. Çinkaya, "Kırıkkale´mizde de böyle organizasyonlar iyi olacaktır Yönetim kurulumuz Burak Çalışkan, Ahmet Güneri, Emrah Aydoslu´ya teşekkür ederim" dedi.

KIRIKKALE İLE 26 İL KATILDI

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ?Çorum Belediyesi 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası? düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Şampiyonaya Kırıkkale´nin de aralarında bulunduğu 26 ilden, 15 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiyle 5 üniversitenin aşçılık bölümlerinden oluşan öğrenciler olmak üzere 400 kişi katıldı. Türkiye´nin 20 ilinden dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerine izlemek için programa geldi.

TÜRK MUTFAĞININ BENZERİ YOK

Türk Mutfağının dünyanın hiçbir yerinde olmayan mutfaklardan biri olduğuna dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Ailede en güzel sohbetler sofralarda olur. Ailedeki ufak tefek sorunların mutluluğa dönüştüğü yer sofralardır. Bu kültürü yeniden oluşturmamız lazım. Tabi bunun değişik sebepleri var. İletişim çağındayız, teknoloji çağındayız. Televizyon dizilerinin çok olması ve maalesef gençlerin elinden telefonların düşmemesi sofra kültürünün yavaş yavaş kaybolmasına neden oldu. Emin olun ki Türk Mutfağı dünyanın hiçbir yerinde yok. Eğer biz bunun tanıtımında zorluk çekiyorsak, en büyük eksiklik burada bizimdir? dedi. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül temelin ailede oluştuğunu ve birilerinin aileye dinamit koymaya çalıştığını belirtti. Aşçıları pilotlara benzeten Başkan Zeki Gül, ?Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çorum Belediyesi 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası hem Çorum´un tanıtımına hem de Müslüman Türk mutfağı kültürünün nesilden nesle aktarılmasına vesile olacaktır. Bizim temelimizi oluşturan ailedir. İnşallah ilimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak nice etkinliklerde bir ve beraber oluruz? şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı