Kırıkkale Yeşil Vadi ile anılacak

Kırıkkale Yeşil Vadi ile anılacak

TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLİYOR

Kırıkkale Yeşil Vadi ile anılacak

Ankara Kırıkkale arasındaki Kızılırmak vadisinde hayata geçirilen Yeşil Vadi Projesinde sona yaklaşılıyor. Proje ile Orta Anadolu Bozkırında enerjini ve yeşilden ve sudan alan, çağdaş yaşamın tüm imkânlarıyla donatılmış cazip bir yaşam merkezi oluşturulmak hedefleniyor.

TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLİYOR

Proje tamamlandığında bölge, hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleliler için dev rekreasyon alanları, konutlar,  alışveriş merkezleri, spor kompleksleri, dinlenme tesislerinin yer aldığı ortak bir alana kavuşacak. İki il halkını buluşturup günlük yaşam stresinden uzak doğayla iç içe zaman geçirmelerini sağlayacak çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmak isteyenlere aradıkları tüm imkânları bir arada sunan bir cazibe merkezi olacak Yeşil Vadi, büyüklüğü ve özellikleri bakımından örnek oluşturacak konseptiyle dikkat çekiyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN BÜYÜĞÜ 

Proje kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi 550 bin metrekare alanda yaptığı ve birinci etabı tamamlanan rekreasyon alanlarında sona yaklaşıldı. Kırıkkale´deki Irmak istasyonundan başlayarak Kızdırmak Vadisi boyunca uzanan bölgede yer alan Yeşil Vadi Rekreasyon Alanı, İç Anadolu Bölgesinin en büyük rekreasyon alanı olacak. Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan bölgede, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanıyor. Ankara´yı 43 vilayete bağlayan kara yolu üzerinde kurulan ve kategorisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Vadi Projesinin, özellikle Kırıkkale iline ekonomik açıdan ciddi bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.

YAŞAM ALANLARI İNŞA EDİLİYOR

Yeşil Vadi Projesi kapsamında, rekreasyon alanı ile entegre biçimde, arazi geliştirme çalışmaları ve büyük İnşaat firmalarınca modem donatılara sahip yeni yerleşim alanları İnşa ediliyor. Bunların başında da projenin öncüsü de olan Barışkent & BA Grup geliyor. BA Grup bu alanda Kırıkkale´nin mevcut yapılaşmasına alternatif olacak, tüm şehircilik kuralları içerisinde planlanmış, içinde 14 bin kişinin yaşayabileceği bir yerleşim alanı kuruyor. Kent yaşamının tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü bu yeni yerleşim alanında, sosyal donatı alanları, cami, okul, sağlık ocağı gibi yapılar yer alıyor. BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Yeşil Vadi Projesi´nin son aşamaya yaklaştığını belirtiyor. Hızlı tren ve otoyol projeleri ile Dirlikte Yeşil Vadi´nin Kırıkkale ve Ankara´nın sosyo-ekonomik anlamda önemli bir penceresi olacağını söyleyen Aydın, projenin Ankara Kırıkkale arasında önemli bir cazibe merkezi olacağına dikkat çekiyor.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bağlantı yollan Karayolları Genel Müdürlüğü, ıslah çalışmaları ise DSİ tarafından yapılan Yeşil Vadi´nin 550 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen ilk etabında, birçok sosyal faaliyet alanı, botanik bahçeleri, bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, restoran ve kafeteryalar, kondisyon istasyonları, pazar alanları, alışveriş alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çeşitli donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metrekare su yüzeyi alanına sahip olan projede Osmanlı Teknesi Projesiyle tekne turları da yapılması planlanıyor. Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun grupları da yer alacak.

ORTA ANADOLU´YA DENİZ GELİYOR

Barışkent´in Hirfanlı Projesi hakkında da bilgi veren Barış Aydın, ?Kırşehir sınırları içinde kalan Ankara´ya 45 dakikada ulaşım mesafesindeki Hirfanlı Barajı sahilinde 2 milyon metrekare alan üzerinde, yaz, kış ve sağlık turizmi ile ilgili tüm Anadolu´nun faydalanacağı dev tesisleri hayata geçirmek üzere Barışkent olarak adım attık" diyor. Ülkenin termal turizmine de katkı sağlaması amaçlanan bu proje ile ilgili olarak bilgi veren Barışkent & BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, "Bu proje, Türkiye´nin en büyük turizm, termal sağlık ve spor kompleksi, eğlence ve yaşam merkezi olacak. Ankaralılara adeta denizi getiriyoruz. Çocukların gençlerin ve yaşlıların kaliteli ve sağlıklı yaşam geçireceği yeni bir dünya kuruyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet