Kırıkkale yatırımlarla anılan bir şehir olacak

Kırıkkale yatırımlarla anılan bir şehir olacak

Kırıkkale'yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, şehirde yapılan yatırımlarının sonunun gelmeyeceğini söyledi.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Bölge müdürleri ile ilk olarak Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı makamında ziyaret eden Akça, burada Kırıkkale’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kolat, Müsteşar Akça’ya, çini tabak hediye verirken, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da Kırıkkale’nin adıyla anılan oyuncak kadın bebek hediye etti. Daha sonra Müsteşar Akça, Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılmak üzere Polise evine gittiler.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Bakanlığın yatırım alanlarını yerinde tespit etmek amacıyla Kırıkkale’ye geldiklerini açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, “İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na birim müdürleri ile çevre belediye başkanları da iştirak etti. Bu arkadaşların sorunlarını dinlemek ve ne yapabiliriz diye buradayız. Burada alınan kararları Bakanımıza ulaştıracağız. Kırıkkale’ye yatırımlarımız var ve bundan sonra da olmaya devam edecek.”dedi.

ONLARIN CANINI GÖZETMEK DURUMUNDAYIZ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, kentler büyüdükçe başıboş sokak hayvanlarının da istenilmeyen şekilde arttığını belirterek, "Şehirleşmenin bir problemi. Onların canını gözetmek durumundayız." diye ifade etti. Bütün canlıların insana emanet olduğunu, sokak hayvanlarının da can ve canlı olduğunu belirten Akça, insanların tüm canlıların sağlığından, onların neslinin devamından da sorumlu olduğunu söyledi. Sokak hayvanlarının kent ortamında başıboş bırakılmasının sağlık açısından çeşitli riskleri taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Akça, "Onların canını gözetmek durumdayız. Onun için son 2 yıldır, bu problemin yoğun olarak büyükşehirlerden başlamak üzere sokak hayvanları için şimdiye kadar yapılanlardan çok daha modern, kapasite olarak geniş, hayvan sağlığı ve konforunu da sağlayacak şekilde projeler geliştiriyor ve belediyeleri destekliyoruz. Bunu sokak hayvanlarının korunması açısından önemli bir gelişme olarak görebiliriz." dedi.

BİLGİ VERDİ

Prof. Dr. Lütfi Akça, yaban hayvanlarıyla ilgili özellikle avcıların, avcı birliklerinin, doğayı, tabiatı seven duyarlı sivil toplum kuruluşlarının katkıları sonucu yoğun kış şartlarında hayvanların beslenme sorununun azaldığına dikkati çekti. Ayıca Akça¸  Orman Su İşleri Bakanlığının yatırımlarını yerinde görmek, incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini belirtti. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülke gelindeki ormanı, doğayı korumaya yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

ÖZEL GELDİ

Kırıkkale’ye daha fazla yatırım yapmak için gelen Akça’ya teşekkür eden Vali Ali Kolat, “Müsteşarımız bizim için özel geldi. Şu anda yapılan yatırımların hızlandırılması ve yapılacak yatırımların biran önce başlatılması için görüşmeye geldi.”diye konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kırıkkale’de en fazla sahada bulunan Bakanlık olduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bakanlık olarak diyalogumuz çok iyi durumda bulunuyor. Kırıkkale’de yapılacak yatırımları daha iyi duruma getirmek için birlikte çalışıyoruz.” şekline konuştu.  

EN BÜYÜK PROJE

Sulakyurt Barajı’nın Kırıkkale’de yapılan en büyük proje olduğunu açıklayan DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, bu sene faaliyete geçirmeye çalışacağımız baraj, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 Kasım 2014 tarihinde ihalesi yapıldı. Sulakyurt Barajı Sulaması projesi ile yaklaşık 26 bin dekar zirai arazinin yüksek basınçlı borulu sistem ile sulanması amaçlanıyor. Proje kapsamında CTP ve PE100 boru hatları, borulu şebeke sanat yapıları, sulama sahasındaki işletme ve bakım yolları ve ilgili sanat yapıları inşa edilecek.  Şebekede 18 bin 118 metre CTP boru, 70 bin 913 metre PE100 boru imalatı ile 646 adet sanat yapısı ve 15 bin metre işletme bakım yolu bulunuyor.”dedi.

PROJELERİ MASAYA YATIRDI

Dündar, Çerikli Barajı, Balışeyh Barajı, Mahmutlar Şahısı Göleti, Büyük Çeceli Göleti, Ulaş Köyü Göleti, Keskin Konur Hacıobası Göleti, Büyükyağlı Göleti ve proje aşamasında olan göletler hakkında bilgi vererek, “Bu yatırımlar sayesinde toprak suyla birleşerek sulu tarıma geçilecek ve çiftçimiz daha çok kazanacak.”dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu