Kırıkkale´de her 5 kişiden birisi icralık

Kırıkkale´de her 5 kişiden birisi icralık

BİR ZAMANLAR ?KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ´ İKEN, BUGÜN KÖYLÜMÜZ HIZLA YOKSULLAŞMIŞTIR

Kırıkkale´de her 5 kişiden birisi icralık

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale´de görev yapan toplam 6 İcra Dairesinde devam eden 42 bin 500 icra dosyası olduğuna dikkat çekerek, Kırıkkale´de her 5 kişiden birisinin icralık durumda olduğunun altını çizdi.

İCRA DOSYALARI ÇİFTÇİLERİMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, TBMM´de yaptığı konuşmada, Kırıkkale Merkezde 3 tane, 3 ilçemizde de 1´er tane olmak üzere toplam 6 İcra Dairesi olduğunu, bu icra dairelerinde de toplam derdest icra sayısısın 40 binin üzerinde olduğunu belirterek, Kırıkkale´de devam eden 42 bin 500 icra dosyası olduğunu kaybetti. Neredeyse her 5 kişiden birisi icralık pozisyonda olduğuna vurgu yapan Önal, icralıkların büyük çoğunluğun da çiftçilikle uğraşan Kırıkkaleliler olduğunu ifade etti.

ÇİFTÇİLERİMİZİN TÜM MALLARI HACİZLİ

?Çiftçilerimizin traktörleri hacizli, toprakları maalesef yabancı bankalara ipotekli? diyerek durumun vahametini ortaya koyan CHP Kırıkkale Milletvekili Önal, ?Mazotu, gübreyi, tohumu pahalıya alan çiftçimiz, her yıl bir önceki yıla göre borçlarının katlanarak arttığını görüyor. Çiftçimiz bu yıl da vadesi gelmesine rağmen Ziraat Bankasına olan borçlarını ödeyemedi. Tüm çiftçimizin en acil sorunlarından birisi banka borcunun ertelenmesidir. Borçlarının yeniden yapılandırılması ve ertelenmesi için ciddi çalışma bekliyor. Bu konuda Kırıkkale Milletvekili olarak TBMM´ye bir adet teklif verdim. Umarım iktidar partisi ve diğer muhalefet partileriyle birlikte, siyasetin dışında olan bu konunun desteklenmesine ve borçlarının ertelenmesini sağlarız,? dedi.

ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA

Kırıkkale´mizin 8 ilçesi olduğunu kaydeden Önal, ?Sulakyurt´tan Keskin´e, Delice´den Yahşihan´a kadar bu ilçeleri ve bunlara bağlı köyleri hepsini gezdim ve geziyorum. Çiftçilerimizin söylediği çok ilginç konular var. Bir çiftçi amcamız diyor ki, ?Son iki yıldır toprağıma gübre dökmeden toprağımı ekiyorum.´ Bir başkası diyor ki, ?Geçen sene aynı tarlaya 1 ton gübre dökmüştüm, bu sene yalnızca 200 kg gübre dökebildim?´ Sebebi ise gübrenin fiyatının yok yüksek olması. Bu iktidar döneminde çiftçimiz ilk defa tarlasını gübresiz ekmiştir.?

BİR ZAMANLAR ?KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ´ İKEN, BUGÜN KÖYLÜMÜZ HIZLA YOKSULLAŞMIŞTIR

?Bu gerçekten çok acı bir konu. ?Peki rekolte ne olacak?´ diye sorduğumda, ?Rekolte düşecek, bu iş Allah´a kalmış. Ne çıkarsa ona razıyız´ diyorlar. Yanlış tarım politikalarının Kırıkkale´mizi ve Türkiye´mizi getirdiği nokta bu. Bu sıkıntıları maalesef hep beraber yaşıyoruz. Bir zamanlar ?Köylü Milletin Efendisi´ iken, bugün köylümüz hızla yoksullaşmıştır,? diye konuştu. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız