Kırıkkale´de kültür sanat bizimle coşacak

Kırıkkale´de kültür sanat bizimle coşacak

"BİZE KIRIKKALE´NİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

Kırıkkale´de kültür sanat bizimle coşacak

Kırıkkale´deki mahalli müzisyen ve sanatçıların bir çatı altında buluştuğu Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) yönetimi iftar sofrasında bir araya geldi. Dernek başkanı Erol Tombak adet gelenek ve göreneklerimizden hızla uzaklaştığımızı belirterek insanların mutlu gününü nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşaması gerektiğini söyledi. Tombak ?Kırıkkale´de kültür ve sanat bizimle coşacak? dedi.

İFTAR SOFRASINDA KÜLTÜR SANAT

Kırıkkale´deki mahalli sanatçıların bir araya geldiği Kırıkkale Müzisyenler Derneği yönetimi önceki gün düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Kırıkkale´nin gelenek görenek ve kültürünü kendi sanat alanlarında yaşatmaya çalışan sanatçıların yemek öncesindeki sohbeti ağırlıklı olarak kültür sanat üzerine oldu. Yıldızlar Restorandaki yemeğe Dernek Başkanı Erol Tombak, yönetim kurulu üyeleri Ersoy Savaş,  Neşet Abalıoğlu, Adil Balcı, Halil Arlıer, Suat Koçyiğit, Adem Düzel ile birlikte Bekir Kanat ve diğer mahalli sanatçılar katıldı. Yemek hoş sohbet eşliğinde geçti.

BURADA KÜLTÜR SANAT BİZİMLE COŞACAK

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı iftar yemeği sonrasında dualar edildi. Bir dahaki Ramazan ayının tekrarına erişmek temennisinde bulunuldu. Dernek Başkanı Erol Tombak katılan tüm müzisyen ve sanatçılara davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti. Tombak Kırıkkale´nin gelenek görenek ve adetlerinden hızla uzaklaştığını söyledi. Kültüründen ve sanatından da bu şekilde uzaklaşmaya başladığını belirten Tombak Kırıkkale´de bu yönde büyük bir potansiyel olduğunu ancak sahip çıkılmadığı için bu potansiyelin yok olacağını belirtti. Başka illerde Kırıkkale´deki kaliteli müzisyen ve sanatçının başka illerde olmadığına işaret eden Tombak ne yazık ki bir takım uygulamalar yüzünden hem vatandaşların hem de sanatçıların sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

BİZE KIRIKKALE´NİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Erol Tombak Kırıkkale´de birkaç yıl önce ?Ev düğünü yasağı? diye bir uyulama başlatıldığını bu uygulamadan öncelikle kendi sanatçı ve müzisyen çevresinin mağdur olduğunu daha sonra ise zaten dar gelirli olan vatandaşların mağduriyetinin söz konusu olduğunu söyledi. Kırıkkale´de en sade bir ev düğünü merasiminin maliyetinin 30-40 bin lira olduğunu buna bir de 10-15 bin lira düğün salonu ücreti eklendiğinde dar gelirli bir ailenin bunun altından kalkmasının mümkün olmadığını belirtti. Bunun için ilgili ev düğünlerinin belirlenen standartlar çerçevesinde serbest olması gerektiğini söyledi. İnsanların bu sayede hem maddi hem de âdet gelenek ve göreneklerini yaşayacağını aynı zamanda kendileri gibi müzisyen ve sanatçılarında sanatlarını icra ederek Kırıkkale´nin kültür sanatının yok olmayacağını söyledi Tombak ?Kırıkkale´nin kültür-sanatı bizimle coşacak? dedi. Yemek sonunda dernek yönetimi ve davetliler hatıra fotoğrafı çektirdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı