Kırıkkale'de Nevruz Coşkusu

Kırıkkale

1 Mart Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü programı düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde programda konuşma yapan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas konuşmasında, “Hepimizin inancında, imanında öldükten sonra diriliş var. Dirilişin tabiattaki karşılığı Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun. Yeni baharın vatanımıza, milletimize, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum.” dedi.
Kırıkkale Valisi Makas Nevruz Bayramının Orta Asya’dan gelen bir Türk Bayramı olduğuna değinerek,” Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle Nevruz Bayramı’nın aslında Orta Asya'da kutlanan bir Türk Bayramı olduğunu, dolayısıyla birlik ve beraberliğe işaret etmesi gerektiğini hep beraber idrak ettik. Bugün tüm Türkiye'de kutlanıyor. Türk Bayramı olarak hep beraber kutlamaya başladık. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır. Çünkü tüm insanlığa yeniden dirilişi, yeniden doğuşu anlatmaktadır. Ben de bu duygu ve düşüncelerle hem ramazan ayınızı, hem de bayramınızı kutluyorum.” diyerek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Programda Nevruz konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mehmet Takımının gösterisinin akabinde öğrencilerimizin protokol üyeleri ile yumurta çatlama oyunu ve demir dövme töreni ile devam eden program Halk Oyunları ve Ustalar Topluluğu gösterilerin ardından sona erdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız