Kırıkkaleli yazardan Türk Tarih Kurumunun Atatürk ayıbına tepki

Kırıkkaleli yazardan Türk Tarih Kurumunun Atatürk ayıbına tepki

ÜMİT DOĞAN´IN KİTABINDA BELGELERİYLE ANLATILIYOR

Kırıkkaleli yazardan Türk Tarih Kurumunun Atatürk ayıbına tepki

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu ve mirasını bıraktığı Türk Tarih Kurumu´nun (TTK) 2014 yılında yaptırdığı ?Vahdettin Ayrılış? isimli kısa belgesel tekrar tepkilere yol açtı.

ÜMİT DOĞAN´IN KİTABINDA BELGELERİYLE ANLATILIYOR

Tarihi çarpıtmalar sebebiyle tarihçilerin tepkisine yol açan belgesele ilişkin Kırıkkaleli Yazar Ümit Doğan sosyal medya hesabından, ?Vahdettin´in milli mücadeleyi başlattığı iddiasındaki bu videoyu, ne yazık ki Atatürk´ün kurduğu TTK hazırladı. Tekrar ediyorum ki Vahdettin´in zaferde zerre kadar katkısı yoktur. Onu aklamak için ortaya atılan bütün savlar ?Hesaplaşma´ kitabımda belgelerle çürütülmüştür? diye yazdı.

Atatürk´ün kurduğu TTK, Atatürk´ün idam emrini veren Vahdettin´i ?aklama? çabalarına tarihçi Sinan Meydan da tepki gösterdi. Ümit Doğan´ın mesajına, Sinan Meydan, ?Bu yalana dava açtık! TTK eliyle halkı kandırmak suçtur? şeklinde cevap verdi.

TTK yaptığı belgeselde, Vahdettin´in Atatürk´ü milli mücadeleyi başlatması için Anadolu´ya gönderdiği yalanı ima ediliyor.

SİNAN MEYDAN DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ

Sözcü yazarı Sinan Meydan, TTK´nin bu kısa belgeseliyle ilgili sosyal medyadan tepkilerini şöyle dile getirmişti: ?TTK´nin hazırladığı ?Ayrılış´ adlı bu Vahdettin filmi baştan sona tarihi gerçeklere aykırıdır. Vahdettin´i aklamak için hazırlamış. Atatürk´ün kurduğu TTK, bu filmle Türk milletini açıkça kandırmaktadır. Bu kurumda bilim ahlakına sahip hiç kimse yok mudur?

- ?Ayrılış? değil ?Kaçış?

- Atatürk´ü ?git düşmana diren? diye değil, ?git direnişi önle? diye gönderdi.

-Vahdettin, 1922´de İngilizlere sığınıp kaçtığı için değil, Milli Mücadelede Atatürk´e ve Kuvayı Milliye´ye düşmanlığı sebebiyle daha 1920´de TBMM´de hain ilan edildi.?

O FİLME TTK 295 BİN TL ÖDEMİŞTİ

2014 yılında dönemin CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar´ın önergesini yanıtlayan dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk Tarih Kurumunun çalışmaları kapsamına belgesel çekimlerinin de alındığını, bu kapsamda ?Vahdettin Ayrılış? isimli kısa belgesel için ?Üst düzey oyuncu kadrosu ve teknolojik altyapı kullanılarak hazırlanan ?Vahdettin Ayrılış´ isimli kısa belgesele KDV dâhil 295 bin TL ödenmiştir? demişti. (Kaynak: ODA TV)



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ