Kırıkkale´nin TÜBİTAK atağı

Kırıkkale´nin TÜBİTAK atağı

GEÇTİĞİMİZ YIL 19 PROJE KABUL EDİLİRKEN BU YIL 41 PROJE KABUL EDİLDİ

GEÇTİĞİMİZ YIL 19 PROJE KABUL EDİLİRKEN BU YIL 41 PROJE KABUL EDİLDİ

Kırıkkale´nin TÜBİTAK atağı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin rehberliği ve koordinatörlüğü ile yürütülen çalışmalarla toplam 41 okulun "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı" başvurusu kabul edildi.

19 OKULDAN 41 OKULA YÜKSELDİ

Proje kapsamında bir önceki yıl 19 olan proje kabul sayısı 41´e yükselirken, bir önceki yıla oranla yüzde 115 artış sağlandı. Ülkemizde bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak oluşturulan ?TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı", 5-12. Sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlanıyor. Bu kapsamda 17 Ekim 2017 tarihinde başlayan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuruları sona erdi.

BİLİM KÜLTÜRÜNÜN YAYGINLAŞTIRILMASI

Toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması, ülkemizin kalkınması, refaha kavuşması ve çocukların çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması yönünde yaptığı projeler 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında sergilenmesi desteklenecek.

YÜZDE 115 ORANINDA ARTIŞ

Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kırıkkale merkezde 19, Bahşili´de 1, Çelebi´de 2, Delice´de 2, Karakeçili´de 3, Keskin´de 4, Sulakyurt´ta 2, Yahşihan´da ise 8 okul destek almaya hak kazandı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ?Başvurusu kabul edilen okullarımızın (41 Okul), başvuru yapabilecek okul sayısına oranı %37 olmuştur. ( Ortaokul ve Ortaöğretim Sayısı: 110) Bu oran ilimizin bugüne kadar yakaladığı en yüksek oran olup, bir önceki yıla oranla %115 artış sağlanmış, 19 olan proje kabul sayısı 41´ e yükselmiştir. Emeği geçen tüm eğitimci arkadaşları tebrik eder başarılarının devamını dileriz? ifadesine yer verildi.

HABER MERKEZİ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti