Kırımlılardan Hasat Bayramı

Kırımlılardan Hasat Bayramı

KIRIKKALE DE KIRIM TÜRKLERİ DERVİZA HASAT BAYRAMI DÜZENLENDİ

KIRIKKALE DE KIRIM TÜRKLERİ DERVİZA HASAT BAYRAMI DÜZENLENDİ

Kırımlılardan Hasat Bayramı

Kırım Türkleri ve Yardımlaşma Derneği tarafından Türkiye de ilk kez olarak Derviza (Hasat Bayramı) etkinliği düzenlendi. MKE Kurumu Destek İşletmeleri Sosyal Tesislerine ait eski havuz piknik alanında düzenlenen etkinliğe kalabalık bir davetli katıldı.

DERNEK TARAFINDAN DÜZENLENDİ

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin etkinlik de yaptığı konuşmasında ?Derviza bizim için çok önemli biz bahar aylarında Eylül ayının sonunda hasat bayramı bağ bozumu yani mahsullerin kaldırıldığı günlerdir. Bu Derviza bayramında değişik etkinlikler yapılır. Bunun bir örneğini de Kırıkkale de yapmaktayız. Bu günü şenlendiren tüm davetlilere ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye de bu güne kadar ilk defa yapılıyor. İnşallah kültür ve geleneğimiz, örf ve adetlerimiz devam eder" dedi.

HER DÖNEM EZİLENİN YANINDA OLDUK

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Yılmaz İdik ise konuşmasında, ?Biz Türkler tarihin her döneminde ezilenin, zor durumda kalanın, yanında olmaktan, yardım etmekten, hiç çekinmedik. Bugün burada Anadolu´nun her yanından Derviza´mıza katılan Kırım Türkleri olarak Kırım´a Rusya´ya ve Kerkük Türklerine sesleniyoruz. Türk esaret altında yaşayamaz bunu biliniz. Kırım da 600 yıl önce Türk vardı bugünde var. Yarın da olacak? diye konuştu.

GÖSTERİLEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla birlikte çeşitli halk oyunları ve Kırım Dans oyunları ekibinin gösterisi ile birlikte güreş müsabakaları düzenlenirken davetlilere içli börekle ayran ikramında bulunuldu.

HABER: Arzu Kayır



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı