Kitap Kurdu Minik Kalpler

Kitap Kurdu Minik Kalpler

Minik Kalpler Anaokulu, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Kırıkkale İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek birçok öğrencinin ilk defa kütüphane görmesini sağladı. Kütüphaneye çocuk kitapları da bağışlayan öğrenciler çok mutluydular.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Okulun sabahçı ve öğlenci gruplarıyla ayrı ayrı iki seansta gerçekleştirilen programın sabahki kısmını Kırıkkale Valisi Ali Kolat?ın da Kütüphane ziyaretinin rast gelmesiyle renkli görüntüler oluştu. Özellikle ?Çocuk Bölümünde? vakit geçiren Minik Kalpler Anaokulu öğrencileri gerek kitap bölümünde gerekse bilgisayar bölümünde oldukça eğlenceli vakit geçirdiler.

SORU YAĞMURU

Geziyle ilgili bir açıklama yapan Okul Müdiresi Şengül Doğan, ?Kütüphaneye giden anaokulu öğrencileri kitaplarla dolu alanda öğretmenlerini soru yağmuruna tutarken farklı heyecanlar yaşadılar. Kütüphaneye ilk adımlarını atan minikler okuma yazma bilmese de gördükleri ve yaşadıkları heyecan gözlerinden okunuyordu. Kendi dünyaları ile ilgili kitapları hemen bulup oyun dünyasına dalan minikler renkli kitapların arasında kaybolup gittiler. Ayrıca çocuklara kütüphane görevlileri tarafından masallar okundu. Çocuklarımıza kitap okuma konusundaki bilinci en küçük yaş grubumuz dâhil olmak üzere şimdiden kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın okuma alışkanlığı onların geleceklerine büyük bir temel oluşturacaktır.?

FAALİYETLER SÜRECEK

?Bu yüzden kütüphane ve kitap konusunda detaylı bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Kütüphaneler Haftası vesilesiyle il kütüphanemizi ziyaret ettik. Burada kütüphane müdürümüzün ve personelin yoğun ilgi ve alakası bizi çok memnun ve mutlu etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi. Müdür Yardımcısı Bülent Özçam da, çocukların erken yaşta kitapla tanışması ve okumaya ilgilerinin çekilmesinin okul öncesi dönemde önemli olduğunu bu yaşta çocukların gözlerinin örneklere açık kulaklarının nasihatlere kapalı olduğunu , ?Ağaç yaşken eğilir? düşüncesiyle daha çok görsel etkinliklere önem verdiklerini söyleyerek bu tür faaliyetlerin sık sık yapılacağını belirtti.  



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti