Kitaplar geleceği aydınlatan kandillerdir

Kitaplar geleceği aydınlatan kandillerdir

Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi öğrencileri Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Keskin İlçe Halk Kütüphanesi?ni ziyaret etti. Okumanın önemli olduğunu söyleyen, Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Kılıç ?Okuyan toplum başarılı olur, kitaplar gelece

OKUMAK HAYATI YENİDEN KEŞFETMEKTİR

Ziyarette konuşma yapan Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Kılıç konuşmasında, ?Başarıyı yakalamış toplumlara baktığımız zaman okuma oranının yüksek olduğunu görebiliyoruz. Okumak hayatı yeniden keşfetmek ve her konuda kendimizi yenilemektir. Her yıl Mart ayının son haftası kütüphaneler haftası olarak kutlanmaktadır. Bu bağlamda Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi olarak ilçemizde bulunan kütüphanemizi ziyaret ederek, öğrencilerimizin kütüphaneyi ve kütüphanenin işleyişini görmelerini istedik. Ayrıca öğrencilerimizin, bilgiye kaynağından ulaşmalarının yolunun kütüphaneler olduğunun bilinmesini de istedik? diye konuştu.

 

GELİŞEN TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALIYIZ

Eğitimin ve okumanın her türlü yapılması gerektiğini belirten Kılıç, gelişen teknolojilerle okuma anlayışının çok farklı boyut kazandığını söyledi. Kılıç, ?Gelişen teknoloji ile birlikte kütüphane materyalleri de buna paralel olarak değişmektedir. Artık kütüphanelerde kitapların yanı sıra bilgiye erişimi sağlayan her tür materyal bulunmaktadır. Eğitim sadece okul eğitimi ile sınırlı olmamalı, hayat boyu devam etmelidir. Eğitim; bütün hayatı kapsayan ve asla "okul" ve "müfredat" ile sınırlandırılmayacak kadar etkili ve sürekli bir süreçtir. Bilginin üretiminden tüketimine kadar geçen süreçte önemli roller oynayan kütüphaneler bir yandan bilgi toplumunun ürünü iken diğer yandan da bu toplumu besleyen kurumlar arasında yer almaktadır? dedi.

 

KÜTÜPHANEMİZİ YENİLİYORUZ

Halk Kütüphanesi görevlisi Köksal Fidan da Keskin?de yaklaşık on beş yıldan bu tarafa faaliyette bulunduklarını, kütüphanenin tüm ilçe halkının ve öğrencilerinin hizmetinde olduğunu belirtti. Fidan, ?Kütüphanemizden faydalanmak isteyen herkese kapımız açık. Bizim isteğimiz, sürekli okuyan ve sürekli kendini yenileyen bireyler yetiştirmektir. Bunun için de okuma kültürü her alanda gelişmelidir. Kütüphanemizde çalışmalar yaparak okuma kültürünü üst düzeyde tutmaya gayret ediyoruz? diye konuştu. Öğrenciler de ziyaretten çok memnun kaldıklarını kütüphaneye üye olarak kütüphaneden faydalanacaklarını söylediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ