Kızılırmak Anaokulu miniklerinin sanat aşkı

Kızılırmak Anaokulu miniklerinin sanat aşkı

ANAOKULUNDA SANAT VE EL İŞİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Kızılırmak Anaokulu miniklerinin sanat aşkı

Kızılırmak Anaokulu Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından çömlek eğitimi alıp, birbirinden güzel çömlekler yaptılar.

ÖNCE ÖNEMİ ANLATILDI

Önce çömlek sanatının çocuklar üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Çömlek nasıl yapılır, çömlek yapımının incelikleri ve püf noktaları hakkında çocuklara eğitim verildi ve uygulamalı olarak çömlek yapımı gösterildi. Daha sonra minikler maharetli elleriyle öğrendikleriyle birbirinden farklı ve güzel ürünler oluşturdular. Kızılırmak Anaokulu Müdürü Şengül Doğan da çocuklarla beraber çömlek yapımını uyguladı. ?Sanat etkinliği kapsamında tüm öğrencileriyle beraber çömlek yapımı etkinliğini anlattı. Geleneksel Türk el sanatlarından kültür mirasımız olan çömlek sanatı bizim eskimeyen kültür mirasımızdır. Ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kültür mirasımızı çocuklarımıza hatırlatmak ve öğretmek istedik. Sanat ve elişi etkinliğimizde bütün öğrencilerimizle hem öğrendik, hem de çok eğlendik, çok güzel anılarla çocuklarımız etkinliklerini tamamladılar? dedi. Ayrıca yapılan çömleklerimiz bir hafta kurumaya bırakılacak, sonrasında fırınlanıp son halini aldıktan sonra ailelerimiz çocuklarıyla birlikte bu çömlekleri beraber boya yayacaklar ve çömleklerimiz okulumuzda sergilenecektir? dedi.

SANAT VE ELİŞİ ETKİNLİĞİNİN ÖNEMİ

Ayrıca okul öncesinde sanat ve elişi etkinliklerinin önemine değinen okul müdürü Şengül Doğan sanat etkinliği sadece boyama yapmak, kâğıt kesmek değildir, çocuklarımızın hayal güçlerini ve ufuklarını, yaratıcılıklarını geliştirecek bu tür etkinlikler farklı uygulamalarla devam edecektir ?dedi. Çocukların çömlek yapımını izleyen öğrenci velileri çalışmadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. El, göz ve vücut koordinasyonunu sağlar, çocuğun aynı anda birden fazla uzvunu kullanmasını etkinleştirir. Çömlek çalışması ile ellerini, parmaklarını, avuç içini hatta parmak boğumlarını bile nasıl kullanacağını öğrenir, motor ve kas gelişimlerini iyileştirir. Bir çömlek çalışması sırasında yapacağı ürünün son haline gelene kadar verdiği çabanın ve emeğin ne kadar değerli olduğunu hissederek onu sabırla ve dikkatle yapar, böylelikle geçen sürenin farkında bile olmaz ve konsantrasyon sürelerinin gelişmesini sağlar. Çömlek yapımı sırasında duyduğunu anlayıp uygulamayı, bununla birlikte gördüğünü anlayıp uygulamayı sağlar. Çömlek sanatının en önemli özelliklerinden birisi de, çocukta Ben Yapabilirim ?özgüvenini kazandırır. Çömlek sanatını çocuklarımızla çalışarak onların hem gelişimlerine katkıda bulunmak, hem de çömlek sanatını unutulmasını engellemek? diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı