Kökrek: “Bilinçli tercih yapmak önemli”

Kökrek: “Bilinçli tercih yapmak önemli”

Kökrek öğrencilerin YKS tercihlerini bilinçli yapmaları sayesinde hem üniversiteye yerleşmeleri, hem de ileride yapacakları meslekleri şimdiden belirleme imkanına sahip olacaklarını söyledi.

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek öğrencilerin YKS tercihlerini bilinçli yapmaları sayesinde hem üniversiteye yerleşmeleri, hem de ileride yapacakları meslekleri şimdiden belirleme imkanına sahip olacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİLER HEYECANLI BİR SÜRECE GİRDİ

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 05-13 Ağustos tarihlerinde tercihlerin başlayacağını hatırlatan Kökrek, tercihlerin okullardaki rehber ve sınıf öğretmenleri ve velilerin de desteği alınarak öğrencilerin tercih yapmaları önerisinde bulundu. Öğrencilerin heyecanlı bir sürece girdiklerini belirten Kökrek, "Kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz. Üniversite tercih dönemine girmiş bulunuyoruz. Pandemi sürecinde göstermiş olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Ancak tercih döneminde kılavuzdaki belirlenen kuralları mutlaka dikkatlice okumanız ve okullarımıza gelerek öğretmenlerinizden destek almanızı öneriyorum." dedi.

KILAVUZU İYİ İNCELEYİN

Tercih kılavuzunun detaylı olarak iyi incelemesi gerektiğini hatırlatan Kökrek, şunları söyledi: "Tercih kılavuzunu dikkatli okumak gerekir. Okumanın yanı sıra aslında kılavuzu anlamak gerekir. Meslek ve üniversite seçimlerini iyi araştırın. Tercihleri yaparken asıl önemli olan yüzdelik sıralamaya dikkat etmek gerekir. Tercihlerde yaş, cinsiyet, okul türü gibi alanınıza uymayan bölümleri tercih yapmayın. Koşullarını taşımadığınız bölümleri kazandığınızda o bölüme kayıt yaptırma imkanınız olmayacak ve dolayısıyla büyük sıkıntılar ve hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Dolayısıyla bir sonraki yıl sınava girdiğinizde ise orta öğretim başarı puanınızın da yarı yarıya düşmüş olacaktır."

DİKKATLİ İNCELEYİN

Tercih işlemleri ile ilgili ÖSYM'nin belirlediği kural ve esaslarla hakkında da bilgiler veren Kökrek şunları kaydetti: "2021-YKS tercih işlemleri, 05 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini, 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya  ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklar. Tercih işlemleri, 13 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız