Kombinizin kışlık bakımını unutmayın

Kombinizin kışlık bakımını unutmayın

BAKIMI MUTLAKA YETKİLİ SERVİSLER YAPMALIDIR

Kombinizin kışlık bakımını unutmayın

YAHŞİ GAZ Kanaat Mühendislik işletme sahibi İlyas Türkyılmaz, kış mevsiminde yapılan kombi bakımlarının yakıt tüketimini azaltacağını söyledi.

FİLTRE TEMİZLİĞİ

YAHŞİ GAZ Kanaat Mühendislik işletme sahibi İlyas Türkyılmaz, kombi bakımı sırasında filtre temizliğinin önem taşıdığını anlattı." Kombi bakımlarının, yakıt tüketimini azaltacaktır" diyen Türkyılmaz,  "Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız, bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olmaktadır. Bakımlarda fanların temizlenmesi gerekmektedir çünkü fanlar zamanla toz aldığı için balans yapar, bu balans da zamanla bozulmalara sebep olur. Aynı zamanda filtrelerin tıkalı olmasından dolayı da sirkülasyon pompası zorlandığı için zamanla sirkülasyon pompaları da arızalanır."dedi.

YETKİLİ SERVİSLER YAPMALIDIR

Gaz enjektörlerinin uzun süre kullanılmaması durumunda örümceklerin zamanla yuva yapabildiğine işaret eden Türkyılmaz, bunun da bozuk yanmaya sebebiyet verdiğini vurguladı.  İnsanların kombi bakımlarını kendi başlarına yapamayacağını belirten Türkyılmaz,  "Bakım işleminin yetkili servis ve uzmanlar tarafından yapılması gerekir çünkü gaz, yanlış kullanıldığı zaman tehlikelidir. Bunu da yetkili, ehil kişilerin yapmasında fayda vardır."diye konuştu.

PETEKLER DE TEMİZLENMELİ

Kombi kullanıcılarının bakımlarını kendilerinin yapamayacağının altını çizen Türkyılmaz, ?Bakımın yetkili servis ve uzmanlar tarafından yapılması gerekiyor. Aynı zamanda kalorifer peteklerinin de bakıma ihtiyacı vardır. Kalorifer peteklerinin iç ve dış temizliği ısı iletimini büyük ölçüde arttırarak daha az doğal gaz tüketilmesini sağlar. Doğalgazlı mekanda havalandırma menfezi kesinlikle kapatılmamalı. Doğalgaz tüketiminde ve kombi kullanımında vatandaşların kullanılmayan odaların petek vanalarının kapatılarak doğal gaz tüketiminden kar edileceği düşüncesinin yanlıştır. Kullanılmayan odaların kalorifer peteklerine sıcak su gönderilmeli. veya termostatlı vanalar kullanılmalı. Termostatlı vana ile kalorifer peteklerine kombi sıcaklığında bağımsız olarak belli bir sıcaklıkta su gönderilir. Bu sayede peteklerin içindeki suyun donmaması ve tesisatın zarar görmesi önlenmiş olur."



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu