Komutanları ve arkadaşları 22 yıl sonra ölüm yıldönümünü unutmadı

Komutanları ve arkadaşları 22 yıl sonra ölüm yıldönümünü unutmadı

TÖRENE ÇOK SAYIDA DENİZCİ KATILDI

Komutanları ve arkadaşları 22 yıl sonra ölüm yıldönümünü unutmadı

Şırnak´ta 8 Ocak 1994´te şehit olan Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gencer, mezarı başında komutanları ve arkadaşları tarafından anıldı.

DUALAR EDİLDİ

Kırıkkale Şehitliği´nde bir araya gelen emekli Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensupları ve şehidin yakınları 8 Ocak 1994 tarihinde Şırnak´ta şehit düşen 9 askerden biri olan Gencer´in mezarına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Gencer´in mezarı başında Kur´an-ı Kerim okundu, dua edildi ve ardından şehit olan askerlerin isimleri tek tek okundu. Şehit yakınları ve şehidin arkadaşları birer konuşma yaptı. Şehitli ziyaret edildikten sonra lokumlar dağıtıldı. Bu arada şehidin babası, annesi ve yakınları gözyaşlarını tutmadılar. Şehitlikten sonra şehidin babası Mehmet Gencer´in Gürler mahallesinde bulunan evine geçildi. Burada taziyelerde bulunuldu. Ardından Garnizon Komutanlığı´nda yemek yenildi.

FARKLI ETKİNLİK

Burada konuşan emekli Tuğamiral Ömer Vedat Ersin, bu etkinliğin çok önemli bir özelliğinin olduğunu belirterek, "Bu etkinliği diğerlerinden şöyle ayırabiliriz. Bu bir resmi etkinlik değil. Şehitlerin yakınları ve arkadaşları tarafından organize edilen bir etkinliktir. Bundan sonra her yıl diğer şehitlerimizi de ziyaret edeceğiz." dedi. Emekli Tuğamiral Aziz Öztürk de, şehit düşen askerleri için mezarı başlarında tören düzenlediklerin ve ölene kadar şehitlerin yaptıkları büyük fedakârlığı hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

ÇOK SAYIDA DENİZCİ KATILDI

Törende, şehit Serhat Gencer´in babası Mehmet Gencer de duygularını aktardı. Gencer, çocuğunun ölmediğini belirterek,? Hacı vazifesinde kendisini canlı canlı gördüm. O ve diğer şehitler hiçbir zaman ölmeyecek. Biz buna inanır ve böyle biliriz.?diye konuştu.  Tören, şehitlikteki diğer şehitlerin mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Anma törenine, şehit yakınları ve silah arkadaşları ile Kırıkkale ve il dışından çok sayıda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu katıldı.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet