Konu çarpıtılmaya çalışılıyor

Konu çarpıtılmaya çalışılıyor

CAN, BİR ANDA ÜLKE GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN ÖNERGENİN İÇERİĞİNİ VE AMACINI ANLATTI:

CAN, BİR ANDA ÜLKE GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN ÖNERGENİN İÇERİĞİNİ VE AMACINI ANLATTI:

Konu çarpıtılmaya çalışılıyor

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla kendisinin de imzası bulunan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran kanun tasarısıyla ilgili açıklamada bulundu.

TOPLUM VİJDANINDA KARAYAN YARA

Tasarının toplumda yaygın olan bir konu hakkındaki travmayı ortadan kaldırmak amacıyla çıkarıldığını söyleyen Ramazan Can, ?Bu tasarının hiç alakası olmayan yerlere çekilmesine üzüldük. Hepimizin çocukları var. Bahsedilen bir alama çekilmesi mümkün değil? dedi. Yasa ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan ve soruları yanıtlayan Ramazan Can, ?Bu yasa toplumda bir travma olan konuya açıklık getirmek için hazırlandı. Bunu üç örnekle açıklamak istiyorum. Bir kere bu yasa kapsamına giren fiil için imam nikâhı gerekiyor.

OLAYLARLA İLGİLİ ÖRNEKLER VERDİ

Yani resmi nikâh olmayan, dini nikâh olan durumlar için geçerli. Birinci örneğim şudur: Kızla oğlan kaçmış. İki tarafın veya iki taraftan birinin rızası yok. Yaşları da küçük. Oğlan hapse giriyor bundan ötürü. Burada koruduğumuz menfaat çocukların erken yaşta elenmesi durumu. Sivas´ta mesela bunun örneği var. Yasa hazırlanırken gündeme geldi. Uzman çavuş erken yaştaki bir kızla elenmiş, 3 çocukları olmuş. Oğlan hepse girdi, uzmanlık da gitti.

HEPİMİZİN ÇOCUĞU VAR

İkinci örneğim şu: Çocuklar birbirini seviyor, ancak yine ailelerden ikisi veya biri razı değil. Kaçıyorlar. Bunlarla ilgili da travmaya çözüm getiriyor yasa. Cinsel istismar değil konumuz. O ayrı bir şey, yasa şu anlattığım öneklere çözüm getiriyor. Üçüncü önek ise şu: Sapık çıkıyor, kaçırıyor kızı, Allah göstermesin tecavüz ediyor. Burada bir sürü sorun var. En önemlisi bir fiil var. Bunu kim affeder. Bizim yasamız bunlar için değil, verdiğim ilk iki örnekteki mağduriyeti gidermek için. Hepimizin çocukları var, böyle bir şeye müsaade eder miyiz?? dedi.

BİZ MUHAFAZAKÂR TOPLUMUZ

CHP´nin yasa tasarısına önce sessiz kaldığını sonra ise tepki gösterdiğini açıklayan Can, ?CHP nedense önce sessiz kaldı. Sora ise tepki gösterdi. Olayı kenarından köşesinden tutup çekiştirmeye, sulandırmaya hiç gerek yok. Yasa verdiğim ilk iki önekteki gibidir. Tekrar söylüyorum hepimizin çocukları var. Kim ister böyle bir şey? Biz muhafazakâr bir toplumuz. Bizim tacizcilere, tecavüzcülere destek göstermek gibi bir ahlaksızlığımız olamaz. Genel konsept olarak da istismara yönelik suçlara ceza artışları getirdik.

ÇOCUKLAR NAMUSUMUZDUR

Çocuklarımız bizim geleceğimiz, namusumuzdur, onları korumalıyız. Bu konumda olan 4.5 bin kişiden bahsediliyor. Bu kızların böyle bir durumda muhtaçlıkları doğru mu? Biz bu yasayla kızlarımızı koruyoruz. Bu uygulama tacizcileri, tecavüzcüleri kapsamıyor, ilgilendirmiyor. Zaten yasa cebir, tehdit, hile gibi durumlarda uygulanmayacak. Yasa böyle başlıyor? dedi. Yasanın tacizcileri kapsamaması ve mağdur kızlarla aileleri koruması amacıyla özenle hazırlandığına işaret eden Can, yasanın başka anlamlara çekilmesinin art niyetli bir anlayış olduğuna dikkat çekti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız