Köy evleri kentsel dönüşümle yenilenecek

Köy evleri kentsel dönüşümle yenilenecek

FAİZ DESTEĞİ DEVLETTEN

Köy evleri kentsel dönüşümle yenilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın desteği çerçevesinde ?Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi? Kırıkkale´de Akkale Mimarlık öncülüğünde uygulanacak. Bu kapsamda köy ziyaretlerinde bulunan Akkale Mimarlık burada bulunan vatandaşları bilgilendiriyor.

KÖY EVLERİ YENİLENİYOR

Uygulama kapsamında ilimizde bulunan köyleri ziyaret eden Akkale Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi İşletme sahibi Güven Arslan ve beraberindeki uzmanlar köylerdeki muhtarlar nezaretinde köyde bulunan vatandaşları bilgilendiriyor. Kentsel dönüşüm ile kent ve köydeki evleri yenilendiğini dile getiren Arslan, herkesin bu fırsattan yararlanması gerektiğini söyledi.

FAİZ DESTEĞİ DEVLETTEN

Riskli yapıların kentsel dönüşümü için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğinde yeni bir proje başlatılıyor. Bu amaçla; Bakanlık, sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları ve Garanti Mortgage bir araya gelerek, kentsel dönüşümde banka odaklı organizasyon yapısı oluşturan bir projeye imza attı. Arslan, proje ile birlikte büyük kolaylıkların sunulacağını belirterek, Kredi borcu veya kırmızıçizgisi bulunan vatandaşlara da kolaylık sağlanacağını söyledi.

ESKİ EVLER YENİLENİYOR

6306 sayılı Çevre ve Şehircilik Kanununun uyarınca yeni bir dönem başladığını dile getiren Arslan, Kırıkkale merkez başta olmak üzere köylerde betonarme ve döşeme sistemi olmayan binalar kentsel dönüşüm ile hızlanacak. Bu hızlanma ile halkımızın eski evleri yenilenecek. Ayrıca eski evleri yenilenecek olan vatandaşlarımıza faiz desteği devlet tarafından sağlayacak.?

ÇÜRÜK BİNALAR YIKILIYOR

Çürük binaların karot numuneleri ve röntgen cihazlarıyla tespit edileceğini söyleyen Arslan, Yeni deprem yönetmeliklerine göre 1999 yılından önceki yapıların tamamının riskli yapı statüsüne gireceğini belirtti. Arslan, ancak Kırıkkale´de 2007 ve öncesinde yapılan tüm binaların riskli olabileceği için gerekli önlemlerin alınabilmesi için kontrollerden geçirilmesi ve risk analizi yaptırılması gerektiğini söyledi.

RİSK ANALİZİ İÇİN ACELE EDİN

Risk analizi yapılan binaların değerleri düşük olanlarının yıkılacağını belirten Arslan, ?Binada herhangi bir malikin başvurusu sonucunda binada risk analizi yapacağız, bina maliklerinden herhangi birinin müracaatı sonucu, binası çürük çıkana Çevre ve Şehircilik bakanlığı 60 günden uzun olmamak üzere yıkması için bir süre verecek. Bu sürede yıkılmazsa Bakanlık tarafından boşalttırılır, yıktırılır ve ilgili tapu idaresince yıkım bedeli bakanlık adına şerh konulur. Şimdilik müracaat eden herkes için risk analizi yapılacak ancak Türkiye´de karşımıza çıkan deprem ve afetlerden dolayı gerekli alt yapı tamamlandığında tüm Türkiye için zorunlu hale gelecek olan Risk analizi için acele edilmesi gerekiyor? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü