Köyün hayali ağası

Köyün hayali ağası

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Hamzalı köyünde eski bir gelenek olan köy ağası seçimleri düzenlenen festivalde temsili olarak yapıldı.

katılımcıları büyük ilgi ile izlediler. Festivale katılan tanınmış sanatçılar Aşık Haşimi, Filiz Erdoğan ve Zeynep Karababa katılarak eserlerini seslendirdiler.

 

KÖY AĞASINI SEÇTİLER

Sanatçıların performansları sonrası katılımcılar tarafından temsili olarak köy ağası seçildi. Festivalin açılış konuşmalarında konuşan Hamzalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hanifi Akbal, yeni başlattıkları bu festivalin tüm köy halkı için hayırlı olmasını diledi ve dernek olarak bu yönde çalışmalarının devam edeceğini belirtti. İlerleyen süreçte köyde yardıma muhtaç insanlara yardım ve öğrencilere burs imkânı sağlamak gibi faaliyetleri planladıklarını dile getiren Akbal, köy yolları çevrelerini ağaçlandırmak yönünde çalışmalarının olacağını dile getirdi.

 

İLÇE İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER

Hamzalı Mahallesi Muhtarı Murat Şenol ise festivalin köy halkının birliği için önemli olduğunu söylerken, köy yollarını çevre köylere bağlayan yolların bozuk ve kullanışsız olduğunu ifade etti ve bu yolların düzenlenmesini yetkililerden talep ettiklerini dile getirdi. Festivale, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve CHP Kırıkkale il Başkanı Ahmet Önal ile elça halkı katıldı 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ