KPSS Takvimi yeniden düzenlendi

KPSS Takvimi yeniden düzenlendi

7 Şubat tarihli gazetemizde KPSS Takvimi öne çekildi, binlerce genç mağdur edildi” başlığıyla yayınladığımız haberde mağduriyetlerini duyurduğumuz memur adaylarına müjdeli haber geldi; sınav tarihi mağduriyeti giderecek şekilde, üniversite mezuniyet tari

HABERİMİZ SES GETİRDİ, MAĞDURİYETLER GİDERİLDİ

KPSS Takvimi yeniden düzenlendi                                                                                                      

7 Şubat tarihli gazetemizde “KPSS Takvimi öne çekildi, binlerce genç mağdur edildi” başlığıyla yayınladığımız haberde mağduriyetlerini duyurduğumuz memur adaylarına müjdeli haber geldi; sınav tarihi mağduriyeti giderecek şekilde, üniversite mezuniyet tarihlerine uygun hale getirildi.

MEZUN OLACAKLAR GÖZ ÖNÜNDE

7 Şubat tarihli haberimize göre, “Haziran ayında mezun olacak adaylar göz önünde bulundurularak Haziran ayı olarak belirlenen KPSS Yerleştirme Takviminde yapılan değişiklik on binlerce memur adayını mağdur edecek. 2012/1 KPSS tercihleri 18-27 Haziran arasında, 2013/1 KPSS tercihleri 24 Haziran-3 Temmuz arasında, 2014/1 KPSS Tercihleri ise 23 Haziran-2 Temmuz arasında alınırken, 2015/1 KPSS tercihlerinde başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınmasına bir anlam verilemedi.”

ENGELLİLER DE MAĞDUR OLACAK

Atamanın Nisan’a alınmasıyla bazı adaylar, beklentilerin aksine başvuruların erkene alınmış olmasından dolayı mezun olamayacaklarını ve bu yüzden de tercih imkânlarının ortadan kaldırıldığını belirtmişler, bu durumun aynı şekilde EKPSS tercihleri için de geçerli olması, EKPSS Yerleştirme ve kura işlemleri için de, 16-24 Nisan tarihleri belirlenmesi engellilerin de mağdurlar kervanına katılmasına yol açmıştı.

BİMER’DEN RET CEVABI GELMİŞTİ

İtirazlarını sosyal medyada dile getirmeye çalıştıklarını belirten bir mağdur, “Bu yıl hemşire olarak üniversiteden mezun olacağım. Önceki takvime göre mezuniyetimizin sınav tarihine yetişemeyeceğini, sınav takviminin biraz daha ileri bir tarihe alınıp alınamayacağını sormak için BİMER’e başvuru yaptım. Gelen cevapta, atamaların belli bir takvime göre yapıldığı, herhangi bir değişikliğe gidilmesinin mümkün olmadığı belirtilmişti. Oysa geçtiğimiz hafta çıkan kararnameyle mağduriyetimiz ikiye katlandı. Demek ki istenilince tarih değiştirilebiliyormuş. Ama bu değişiklik neden vatandaşın lehine değil de aleyhine oldu, anlam veremiyoruz. Bu yaz döneminde mezun olacak hiçbir memur adayı başvuru yapamayacak” demişti.

EN AZ 10 BİN HEMŞİRE

Kendisiyle aynı durumda en az 10 bin hemşirenin var olduğunu ifade eden mağdur, “Sağlık sektöründeki diğer arkadaşlarımızın ya da üniversitelerin diğer bölümlerinden mezun olacak arkadaşlarımızın sayısını varın siz hesap edin” diye konuşmuştu. Sosyal Medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Kırıkkaleli mağdur, elektronik imza kampanyası başlattıklarını ve 2 bin 500 imzaya ulaştıklarını gazetemizle paylaşmıştı.

KAMUOYUNA TAŞINMIŞTI

Yerel ve ulusal basın, sosyal medya ve diğer elektronik iletişim araçları vasıtasıyla kamuoyuna taşınan olay MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın konuyu meclise taşınmasıyla farklı bir boyut kazandı. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM’den konuya ilişkin yapılan açıklamayla mağduriyet büyük oranda giderildi. Devlet Personel Başkanlığı yaptığı açıklamada görülen lüzum üzerine değişikliğe gidildiğini belirtti. Karara göre 2015/1 KPSS tercihleri 22 Haziran ila 1 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

2015 KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesi uyarınca, 2015 KPSS Yerleştirme Takvimi 28.01.2015 tarihinde ilan edilmişti. Görülen lüzum üzerine KPSS 1. Yerleştirme işlemleri için belirlenen tarihlerde düzenlemeye gidilmiş olup, 2015 KPSS Yerleştirme Takvimi aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti