KÜ 3 boyutlu silah prototipi yapıyor

KÜ 3 boyutlu silah prototipi yapıyor

?TÜM PROJELERİMİZİ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA ÜÇ BOYUTLU ÜRETEBİLİYORUZ?

KÜ 3 boyutlu silah prototipi yapıyor

Kırıkkale Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bozdemir´in yürütücülüğünü yaptığı ?Silah Mekanik Sistemleri İçin 3 Boyutlu Eğitim Modelleri Geliştirilmesi? isimli proje ile 3 boyutlu silah tasarımı, prototip imalatı ve silahlar için eğitim uygulamaları yapılmaya başlayacak. Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler (BAP) birimi tarafından desteklenen projenin uygulamasında günümüz teknolojisinin en popüler araçlarından biri olan 3D yazıcılar kullanılacak.        

?TÜM PROJELERİMİZİ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA ÜÇ BOYUTLU ÜRETEBİLİYORUZ?

Konu hakkında bilgi veren, proje yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Bozdemir, üç boyutlu yazıcılar kullanılarak, sağlık, biyomedikal,  mekatronik ve savunma teknolojileri gibi birçok alanda yenilikçi tasarımlar ve prototipler üretilebildiğini söyledi. Doç Dr. Bozdemir, "Bilgisayar ortamında tasarladığımız ve hesaplarını yaptığımız tüm projelerimizi kendi imkânlarımızla üç boyutlu olarak burada üretebiliyoruz. Özellikle MKE Fabrikaları ile Kırıkkale Üniversitesi arasında yapılabilecek Ar-Ge ve Lisansüstü çalışmalarda başarılı işler yapabileceğimizi umuyorum.?

?ZAMAN VE MADDİ KAYBIN ÖNÜNE GEÇTİK?

?3D yazıcılar ile prototip üretim çalışmalarını da laboratuvarımızda yaparak hem zaman kaybının hem de maddi kayıpların önüne geçtik. Her üniversitede olmayan bu teknolojinin zamanla tüm üniversitelerde kullanımı artacaktır. İlerleyen zamanda çelik ve sert metal 3D baskı tekniğinin de Sayın Rektörümüzün desteğiyle üniversitemize getirilmesi için gayret gösteriyoruz.? diye konuştu.   

"LABORATUVAR ÜNİVERSİTESİ-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI"

Bilimsel araştırma projelerine destek veren Kırıkkale Üniversitesi, bünyesindeki akademisyenlerin gerek TÜBİTAK kurumuna sunduğu projelerle gerekse BAP alt yapısıyla hızla zenginleştiğini belirten Doç. Dr. Bozdemir, ilerleyen zamanlarda Kırıkkale Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturulmakta olan üç boyutlu tasarım laboratuvarı ile özellikle sağlık, biyomedikal, otomotiv, biyomekanik, mekatronik ve savunma teknolojileri konusunda Ar-Ge faaliyetleri yürütülebileceğini belirtti.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu