KÜ Eğitim Fakültesinde Kongre Yapıldı

KÜ Eğitim Fakültesinde Kongre Yapıldı

?DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEDEN BAŞLAMAKLA BİRLİKTE HAYAT BOYU DEVAM EDEN BİR SÜREÇTİR?

KÜ Eğitim Fakültesinde Kongre Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ?II. Uluslararası Katılımlı Değerler Eğitimi Kongresi? 5 Kasım´da açılış töreniyle başladı.

TÜM YÖNETİCİLER KATILDI

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon´da düzenlenen açılışa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman ayrıca yurtiçinden 38 ve yurtdışından 6 üniversiteden yaklaşık 300 akademisyen, İl Protokolü ile Üniversitemizden dekanlar öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

?DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEDEN BAŞLAMAKLA BİRLİKTE HAYAT BOYU DEVAM EDEN BİR SÜREÇTİR?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız yaptığı konuşmasında: "İnsanların maddi eğitim olarak aldığı mesafe gelişen teknoloji modernlik bağlamında bakıldığında çok büyük aşamalar kaydetti ama insani değerler noktasında bakıldığında hal-i pür melalimiz ortada. Onun için değerler eğitimi çok önemli, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Değerler eğitimi aileden başlamakla birlikte hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken husus ise samimiyettir. Değerler eğitiminde de etkili olmanın ön şartıdır samimiyet. Eğitimcilerin sadece nasihat eden değil, aynı zamanda uygulayan örnek insanlar olması gerekir? dedi.

?BU TÜR KONGRELER, EKSİĞİMİZ NEREDE, BAŞARISIZLIĞIMIZ NEREDE, BUNLARI ORTAYA ÇIKARMAK AÇISINDAN CİDDİ KATKI SAĞLAYACAKTIR?

Kongrenin devamında Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Bizim geçmişimize ve kültürümüze bakarsak, hem dini eğitim anlamında, hem de ahlaki eğitim anlamında, tarihe, insanlığa örnek olmuş bir geleneğe sahibiz. Bu düşünceyi destekleyen birçok vakıflar ve dernekler kurmuşuz. Devletimizin ve hükümetimizin çok ciddi çalışmaları var. İlkokullarımızda değerler eğitimi konusunda çalışmalar var. Yine de bir yere varamıyoruz. Bu çalışmalar çok güzel ama burada bir eksiklik var. İnşallah bu tür sempozyumlar, eksiğimiz nerede, başarısızlığımız nerede, bunları ortaya çıkarmak açısından ciddi katkı sağlayacaktır.? dedi. Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise değer ve felsefe ilişkisi üzerinde durarak etik değerlerin uygulamaya geçirildiği takdirde ahlâk haline geldiğini ifade etti. Kongre düzenleme Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu´nun ?Maddî değerlerin ön plana çıktığı günümüzde şefkat, merhamet, muhabbet, samimiyet gibi manevi değerlerin ayrıca adalet, doğruluk, iyilik gibi evrensel değerlerin? önemini vurguladığı açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

?KİŞİ VEYA NESNEYE SAYGI DUYMA HEDEFİNİ KAZANDIRMAYA YÖNELMEK GEREKMEKTEDİR?

Daha sonra kongreye davetli konuşmacı olarak katılan Biruni Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Bacanlı´nın  ?Değer Eğitiminde Değer Boyutlandırma Yaklaşımı? başlıklı konuşmasıyla devam edildi. Prof. Dr. Bacanlı, konuşmasında ?Değer Bilinçlendirme, bireylere herhangi bir değer empoze etmeye çalışmaktan çok, onların gerek sahip oldukları gerekse önem vermedikleri değerlerin bilincinde olmaları ön planda tutmaktadır. Daha ileri analizde, değer eğitiminde değer adlarıyla yapılan değer eğitimi etkinliklerin eğitimin tanım ve amacına uygun olmadığı düşüncesi, bu yaklaşımın önemli sonuçlarındandır. Buna göre genel bir saygı değerinin eğitimine yönelmekten çok, çocuğun saygı duyması beklenen nesne veya kişilerin belirtilerek o kişi veya nesneye saygı duyma hedefini kazandırmaya yönelmek gerekmektedir.? dedi. Amerika Missouri Üniversitesinden davet edilen Dr. Melinda Bier ise 21. yüzyıl becerileri kapsamında karakter eğitiminin önemini vurguladı. Etkili okul yönetimi, okullarda oluşturulması beklenen güven ortamı, işbirliği ve interaktif öğrenme stratejilerinin karakter eğitimindeki rolünü tartıştığı konuşmasında, istendik karakter eğitim çıktılarının üzerinde durdu. Kongrenin ikinci gününde, sempozyuma Amerika Kent State Üniversitesinden davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Caven S. McLoughlin, etik ilkelere uygun yayın yapmanın her kurumun, hükümetin ve özellikle de üniversitelerin sorumluluğunda olduğunu, bilimsel çalışmanın doğru, güvenilir ve kaliteli olması gerektiğini vurguladı. 7 Kasım 2015 tarihine kadar devam eden  ?II. Uluslararası Katılımlı Değerler Eğitimi Kongresi?  yapılan genel değerlendirme paneliyle sona erdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti