KÜ´de Engelsiz Kütüphane

KÜ´de Engelsiz Kütüphane

ENGELLİLER KENDİ KENDİLERİNE YETEBİLECEK

KÜ´de Engelsiz Kütüphane

Kırıkkale Üniversitesi, Merkez Kütüphanesi içinde görme engelli öğrencilere bilgi ve iletişim dünyasının kapılarını açacak ?Engelsiz Kütüphane? bölümü kurdu. Bu bölüm sayesinde görme engelli öğrenciler, kitaplara kolay bir şekilde ulaşacak.

?GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ?

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Hüseyin Murat Yücel, Kırıkkale Üniversitesi olarak engelli öğrencilerin tüm taleplerini karşılamak adına engelsiz bir kütüphane kurduklarını belirterek, ?Kırıkkale Üniversitesi olarak engelli öğrencilere hizmet etmekten keyif alıyoruz, onlara her türlü desteği vermeye hazırız. Görme engelli öğrencilerimizin kullanımı için kütüphanemize cihazlar getirttik. Bu cihazlar sayesinde onların kütüphaneyi daha aktif kullanmalarını bekliyoruz. Farklı bölümlerde okuyan öğrenci arkadaşlarımızın tamamına yardımcı olmak istiyoruz. Biz bu konuda elimizden gelen her şeyi onlara hizmet olarak sunmaya çalışacağız. Bu kapsamda ülkemizdeki tüm görme engelli öğrencilerimize üniversitemizin kapılarını açıyoruz? dedi.

ENGELLİLER KENDİ KENDİLERİNE YETEBİLECEK

?Görme Engelli Öğrenciler Kırıkkale Üniversitesini Gönül Rahatlığıyla Tercih Edebilir ?Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ve Sosyoloji bölümleri mezunu, Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu Başkanı Resul Partici, görme engelli cihazlarının engelli öğrenciler için çok önemli olduğunu ve Kırıkkale Üniversitesi olarak engelli öğrencilere gerekli hassasiyetin gösterildiğini söyledi. Şu anda Kırıkkale Lisesi´nde Tarih Öğretmeni olarak çalışan ve aynı zamanda Sosyoloji Bölümü´nde yüksek lisans yapan Resul Partici sözlerine şöyle devam etti: ?Üniversite okumak hep hayalimdi ancak görme engelli oluşumdan dolayı birtakım tedirginliklerim vardı. Bu tedirginliklerle Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü´ne başladım ancak birçok olumsuzlukla karşılaştım. Kitaplarımı kendim okuyamıyordum, derslerime tek basıma çalışamıyordum, sınavlarıma kendi başıma hazırlanamıyordum, bu benim için bir dezavantajdı. Bunlarla baş edeceğimize inanarak birtakım çalışmalar yaptık. Üniversitemizden görme engelli öğrencilerin kütüphanede kullanabilmesi için cihazlar istedik. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Rektör Yardımcımız ve kütüphane daire başkanımızın desteğiyle bu sorunlarımız giderildi. Görme engelli öğrenciler Kırıkkale Üniversitesi´ni gönül rahatlığıyla tercih edebilir ? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı