Kuraklık yüzünden balıklar yaşam mücadelesi veriyor

Kuraklık yüzünden balıklar yaşam mücadelesi veriyor

DELİCE IRMAĞINDA BULUNAN BALIKLARIN YÜZDE 80´İ ÖLDÜ!

DELİCE IRMAĞINDA BULUNAN BALIKLARIN YÜZDE 80´İ ÖLDÜ!

Kuraklık yüzünden balıklar yaşam mücadelesi veriyor

Kış aylarında yeterli yağışın olmaması, havaların ısınmasıyla ve insanların bilinçsiz su tüketimi yapması barajlarda suların eksilmesine neden oluyor. Kesikköprü Barajında suların yüzde 25 seviyesine inmesi nedeniyle Delice Irmağında bulunan balıklar da yaşam mücadelesi veriyor.

BALIKLARIN YÜZDE 80´i ÖLDÜ

Son dönemlerde hava sıcaklıklarının artması, kış aylarında yeterli yağışın olmayışı ve insanların bilinçsiz su tüketimi, Delice ırmağında bulunan balıkların ölümüne yol açıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Delice Belediye Başkanı Turgut Özden, ?Kesikköprü barajında havaların sıcak olması nedeniyle barajdaki su oranı yüzde 25 oranına düştü. Bundan dolayı da baraj kapakları kapatılarak ırmağa su verilmiyor. Bu nedenle de ırmakta bulunan balıkların yüzde 80´i öldü? dedi.

BİLİNÇSİZ SULAMA YAPILIYOR

Kesikköprü Barajı ve Delice Irmağı bölgesinde bulunan çiftçilerin vahşi sulama yaptığına dikkat çeken Özden, ?Bilinçsiz şekilde kullanılan sulamalar nedeniyle ırmakta bulunan balıklar zor günler yaşıyor. Balıklarımızın hepsi ölme tehlikesiyle karşı karşıya. Biran önce bu duruma bir çözüm bulunması gerekir. Devlet Su İşler Müdürlüğü yetkililerimizde konuyla ilgileniyor. İnşallah bu soruna biran önce çözüm bulabiliriz? şeklinde konuştu.

SONDAJLA SULAMANIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Başkan Özden, ?Yozgat-Kayseri bölgesinde vahşi sulama yapılıyor su fazla gidiyor. Kuraklık var doğal hayatı etkiliyor. Irmakta bulunan balıkların yüzde 80´i ölmüş durumda. Barajda yüzde 25 su olmadığı için bütün yetkililer ile paylaştık. Barajdan su bırakılması gerekiyor. Sondajla sulamanın önüne geçilmesi gerekiyor. Delice ırmağı,  Kızılırmak´ın en büyük kolu? ifadesinde bulundu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü