Kur´an Kursları açıldı

Kur´an Kursları açıldı

MERKEZ VE İLÇELERDE 87 KURS BULUNUYOR

MERKEZ VE İLÇELERDE 87 KURS BULUNUYOR

Kur´an Kursları açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı taşra teşkilatı nezdinde faaliyet gösteren Kırıkkale merkez ve ilçelerde Kur´an Kursları açıldı.

KURSLAR DÜN AÇILDI

Kurslar 2017-2018 eğitim-öğretim yılına dün başladı. 8´i 4-6 yaş Grubu Kur´an Kursu olmak üzere toplam 87 Kur´an Kursunda 51 kadrolu 64 Geçici Kur´an Kursu öğreticisi görev yapıyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

18 Eylül başlayan Kur´an Kursu Öğrenci kayıtlarının 1 Ekim 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Kayıt olmak isteyen öğrenciler Kur´an Kurslarından temin edecekleri dilekçelere, nüfus bilgilerini yazdıktan sonra arzu ettikleri Kur´an Kursuna kayıtlarını yaptırabilecekler. Kayıt yaptıran öğrencilere Kurs kitapları ücretsiz olarak verilecek. Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, ?Kur´an Kurslarımızda, Kur´an-ı Kerim´i usulüne uygun olarak yüzünden ve doğru bir şekilde okumayı uygulamalı olarak öğretmek, ibadetler için gerekli olan surelerle ayet ve duaları mealleri ile birlikte ezberletmek, İslâm Dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile Peygamberimizin hayatı ve örnek ahlâkı (sireti) hakkında özlü bilgiler verilmektedir? diye konuştu.

3 GÜNLÜK SEMİNER VERİLECEK

İl Müftüsü Yıldırım, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Kur´an Kurslarında hizmette verimliliği arttırmak, hizmet birlikteliğini sağlamak ve gerekli mevzuat ve mesleki bilgileri yenilemek için il ve ilçelerdeki kadrolu, sözleşmeli ve geçici olarak görev yapacak bütün öğreticilere yönelik 3 günlük seminer verildiğini belirtti. Müftü Yıldırım, 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde görev alan bütün Kur´an Kursu Öğreticilerine başarılar dileyerek, Kur´an Kursu yapımında, açılışında, emeği geçen hayır sahiplerine, din görevlilerine ve Kur´an Kursu Öğreticilerine yeni Eğitim-Öğretim yılında başarılar diledi.

HABER: Murat Karadağ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti