Kurbanlıklar bu yıl el yakacak

Kurbanlıklar bu yıl el yakacak

VATANDAŞ YÜKSEK FİYATTAN, BESİCİ AŞIRI MALİYETTEN ŞİKÂYETÇİ

VATANDAŞ YÜKSEK FİYATTAN, BESİCİ AŞIRI MALİYETTEN ŞİKÂYETÇİ

Kurbanlıklar bu yıl el yakacak

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kırıkkaleliler kurbanlık almak için besicilere giderek fiyat araştırması yaparken, fiyatların yüksekliği karşısında büyük hayal kırıklığına uğruyorlar.

KÜÇÜKBAŞ 1000 TL´DEN BAŞLIYOR

Kırıkkale´de geçen yıl 600 liradan başlayan küçükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl bin liraya yükselmiş olduğunu gördüklerini belirten vatandaşlar büyükbaş kurbanlıkların ise daha yüksek olduğunu söylediler.  Büyükbaş kurbanlıkların kişi sayısına göre en az bin 250 liradan başladığını ve 2 bin liraya kadar çıktığını gören Kırıkkaleli vatandaşlar, yanlış politikalar yüzünden hayvan fiyatlarının yükseldiğini belirterek ?Son yıllarda hayvancılık sektöründe yaşananlar yüzünden et ve hayvan fiyatları sürekli yükseliyor. Bugün hayvancılık şehri olan Kırıkkale´de et fiyatlarının 40-50 lira arasında olması nedeniyle zaten doğru dürüst et yiyemiyoruz.?

MECBURİ HAYVAN VE ET İTHAL EDİLİYOR

?Hükümet et fiyatlarını düşürmek için hayvan ve et ithal ediyor, ama nedense bu fiyatlara hiçbir şekilde yansımıyor. İşte bunu herkes görebilir. Geçen yıl 600 liraya kestiğimiz küçükbaş kurbanlık fiyatı neredeyse bin liraya çıkmış durumda. Hani fiyatlar düşecekti. Büyükbaş kurban kesmek daha pahalı. Çünkü en küçük bir büyükbaşı kesmek bile bin 250 liradan başlıyor, 2 bin liraya kadar yükseliyor. Bu fiyatlara nasıl kurban keseceğiz bilemiyoruz. Biz de bayrama birkaç gün kala kurbanlık almak istiyoruz. Tabi o zamana kadar fiyatlar daha da yükselmezse.?

ARTIK BİR ŞEYLER YAPILMALI

?Hükümetin bu konuda artık bir şeyler yapmasını ve hayvan fiyatlarının, dolayısıyla et fiyatlarını aşağıya çekmesi için gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz. Yoksa bu gidişat böyle devam ederse her geçen yıl kurban kesen sayısı azalacak. Kırıkkale gibi tarım ve hayvancılık şehrinde bile insanlar etin tadına kurbandan kurbana yiyorsa bu çok vahim bir durumdur? diyerek tepkilerini dile getirdiler. Besiciler ise fiyatların yüksel olduğunu, ancak bunun kendilerinden değil, maliyetlerden kaynaklandığını söylediler.

HABER: Murat Karadağ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı