Kurtlar, ahırdaki sürüye saldırdı

Kurtlar, ahırdaki sürüye saldırdı

YAKALADIĞI HAYVANI PARÇALAMIŞ

Kurtlar, ahırdaki sürüye saldırdı

Kırıkkale´nin Bahşılı ilçesinde koyun sürüsüne kurtlar saldırdı kurtların saldırısına uğrayan 21 koyun telef oldu, koyunlardan yerişi yaralandı.

AHIRDAKİ HAYVANLARA SALDIRDI

Olay, geçtiğimiz gün Küreboğazı Köyü´nde meydana geldi. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hüseyin Ülger´e ait 100 koyun ve kuzularının bulunduğu ahıra sabaha karşı kurt saldırdı. Saldırı sonucu hayvanlardan 21´i telef olurken, 7´si ise ağır şekilde yaralandı.

YAKALADIĞI HAYVANI PARÇALAMIŞ

Koyunların seslerine uyandığını dile getiren Hüseyin Ülger, ?Hemen sağ sola koştum. Kurt, hayvanları 4- 5 parçaya bölmüş ve tuttuğunu sürükleyerek götürmüş. Kayıp olan hayvanlarımızı arkadaşlarla birlikte aradık, aramaya da devam edeceğiz.?

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Yaşanan olaylar sonrası Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy´u ziyaret eden Hüseyin Ülger,  başından geçen olayı anlatarak yetkililerden yardım istedi. Birlik Başkanı Ulusoy, yaşanan saldırının ardından yetkililerden konuyla ilgili çözüm beklediklerini söyledi.

YARALI KOYUNLARA DİKİŞ ATILACAK

Daha sonra Birlik Başkanı Ulusoy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden bir veteriner alarak olay yerine gitti. Olay yerinde incelemelerde bulunan veteriner 21 koyunun telef edildiğinin 7 koyunun ise yaralandığı raporunu tuttu.

BENİM KUZULARIM TELEF OLDU

Yaralı koyunlara ilçe tarım olarak müdahale edeceklerini söyleyerek, daha sonra köyden ayrıldılar. Gözyaşlarına hâkim olamayan Hüseyin Ülger, ?Benim kuzularım ve koyunlarım telef oldu. Bankadan kredi çekerek ne hayallerle almıştım. Hayallerimi kurtlar parçaladı? diyerek yetkililerden yardım istedi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama