´Kut´ül Amare´ hafızalardan silinmeyecek

´Kut´ül Amare´ hafızalardan silinmeyecek

AK PARTİ´DE TARİH SEMİNERİ

´Kut´ül Amare´ hafızalardan silinmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun isteği doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kut´ül Amare´nin 100´üncü yıl dönümünde birçok yeni projeye imza atarak unutulan zaferin hafızalara kazınması için pek çok etkinlik düzenleyecek.  Bu etkinlikler çerçevesinde AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi sinevizyon gösterisi sunuldu.

BÜYÜK ZAFER

Osmanlı Devleti´nin Çanakkale´den sonra en önemli zaferi olarak bilinen Kut´ül Amare Savaşı 100 yaşında olduğunu açıklayan Başkan Mürsel Akçay, Cumhuriyet´in ilk yıllarında bayram niteliğinde kutlanan, fakat sonra unutulmaya yüz tutan bu tarihi zaferdir.  Irak-Kut´ül Amare´de Halil Paşa komutasındaki Osmanlı kuvvetlerinin İngilizleri perişan ettiği Kut´ül Amare Muharebesi Zaferi, Cumhuriyet döneminde 1952 yılına kadar Kut Bayramı olarak kutlanırken, zamanla unutuldu. Ancak Osmanlı İmparatorluğu´nun son zaferi ve İngiltere tarihinin de en önemli askeri yenilgilerinden biri olan Kut´ül Amare´nin zafer bayramı 100. yaşında gündeme gelerek hayat buldu. Bir asırlık şanlı zafer, yarın yeniden kutlanıyor.?dedi.

DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Kut Zaferi´ni ve gündeme gelişini değerlendiren Akçay, Türkler, Kürtler ve Arapların birlikte kazandığını vurguladı. Generalleriyle birlikte 23 bin kişilik İngiliz ordusunun tamamının esir alındığı Kut Zaferi´nin yeniden hatırlanması bazı çevreleri rahatsız etti.  1. Dünya Savaşı´nda Osmanlı´nın iki cephede zaferi oldu. Birincisi Çanakkale kara ve deniz zaferleri, ikincisi ise Kut´ül Amare. Bu zafere bugüne kadar önem verilmedi, oysa Çanakkale zaferi kadar önemli. Kut-ül Amare´de çok sayıda İngiliz askeri esir alınmıştır.´´ diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ