LYS maratonu yarın başlıyor

LYS maratonu yarın başlıyor

5 FARKLI OTURUMDA YAPILACAK

LYS maratonu yarın başlıyor

Kırıkkale Lisesi Rehber Öğretmeni Durmuş Ali Kocabaş, Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

10 HAZİRAN´DA BAŞLIYOR

2010 yılından itibaren iki aşamalı olarak uygulanan üniversite sınavları her yıl binlerce öğrencinin üniversite kontenjanlarına yerleşmesini sağlıyor. 2.162.895 adayın katıldığı 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) Sınavından sonra; üniversite giriş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) yarın başlıyor.

5 FARKLI OTURUMDA YAPILACAK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Lisesi Rehber Öğretmeni Durmuş Ali Kocabaş, ?YGS´ye katılan adaylardan 1.506.479´u  LYS´ ye başvurabilmek için gerekli olan 180 baraj puanı geçti. Lisans yerleştirme sınavları YGS gibi tek oturumda uygulanan tek bir sınav değildir. Lisans Yerleştirme sınavları faklı gün ve saatlerde 5 farklı oturumda gerçekleştirilmektedir.?

EN AZ İKİ TANESİNE KATILACAK

Bu sınavlardan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı 10 Haziran saat 10.00´da, LYS-1 Matematik sınavı 11 Haziran saat 10.00´da, LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran saat 10.00´da,  LYS- 5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran saat 14.30´da ve LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran saat 10.00´da gerçekleştirilecektir. Adaylar elde etmek istedikleri puan türüne göre dil puanı haricinde bu sınavlardan en az iki tanesine katılacaktır.?

KISA CEVAPLI SORULAR

?Geçtiğimiz yıllarda yapılan LYS sınavlarından farklı olarak 2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS)  kısa cevaplı sorular yer alacaktır. Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardan oluşacaktır. Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) 3 adet kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak olup LYS-1´de 3 adet sayısal açık uçlu soru, diğer oturumlarda ise sözel açık uçlu sorular sorulacaktır? dedi.

Haber Merkezi



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti