Maskeli Mesafeli Cuma Namazı

Maskeli Mesafeli Cuma Namazı

NORMALLEŞMEDE BİR ADIM DAHA ATILDI

NORMALLEŞMEDE BİR ADIM DAHA ATILDI

Maskeli Mesafeli Cuma Namazı

Yaklaşık iki buçuk ay sonra ilk defa Cuma namazı kılınan Kırıkkale’de, vatandaşlar maskeli ve sosyal mesafeye riayet ederek ibadetlerini gerçekleştirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık iki buçuk aydır ibadete kapalı olan camiler, bugün Cuma Namazının kılınmasıyla birlikte kademeli olarak ibadete açıldı. Belirli kurallar çerçevesinde, camiler başta olmak üzere spor salonu, pazar yeri gibi açık alanlarda kılınacak namaz öncesinde tüm tedbirlerin alındığı gözlenen Kırıkkale'de 44 camide ve belirlenen 4 kapalı pazar alanında Cuma Namazı eda edildi.

Normalleşme adımları çerçevesinde cemaatle kılınan Cuma Namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kırıkkale Valiliği tarafından dün açıklanan kurallar dahilinde Cuma Namazını kılmak için cami ve pazar yerlerine giden vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Ekiplerince koruyucu maskeler dağıtılırken girişte de eller dezenfekte ettirildi.

Görevliler, Cuma Namazını kılmak için alanlara gelenleri sık sık kurallara uyulması noktasında uyarırken kartonlarda namaz kılınmasına müsaade edilmedi. Daha sonra bir buçuk metre mesafe kuralına göre vatandaşlar getirdikleri seccadelerini sererek, Cuma Namazı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Cemaatle birlikte mesafeli olarak kılınan Cuma Namazının farzının ardından insanlara geriye kalan sünnet namazlarını evde kılmaları hususunda bilgilendirme yapıldı. Nur Camiinde kalabalık bir cemaatin katılım gösterdiği namazın imamlığını yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım Cuma Hutbesinde şu ifadeler yer verdi:

“Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam’a ve şanlı medeniyetimize açılmıştır. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusuyla camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ