Maviş uzanacak bir Yardım eli bekliyor

Maviş uzanacak bir Yardım eli bekliyor

ADI GİBİ DÜNYASI HİÇTE MAVİ DEĞİL!

Mavi bir dünyaya gözlerini açtığı için ailesi tarafından Mavi ismi verilen 3,5 yaşındaki çocuğun dünyası hiçte öyle Mavi değil. Göçer olarak mevsimlik işlerde çalışan babası annesi ve bir kardeşiyle minibüste yaşayan Mavi Sever yakalandığı hastalık nedeniyle sürekli doktor kontrolünde olması gerekirken ailesinin imkansızlığı nedeniyle hastalığı her geçen gün biraz daha ilerliyor. Maviş bebek kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor 

ADI GİBİ DÜNYASI HİÇTE MAVİ DEĞİL

Mavi bir dünyaya gözlerini açtığı için ailesi tarafından Mavi ismi verilen şu anda 3,5 yaşındaki Mavi bebeğin dünyası hiçte öyle mavi falan değil. Aslen Adana’nın Seyhan ilçesinden olan Seven ailesinin iki çocuğundan biri Mavi bebek yakalandığı böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle sürekli doktor kontrolünde olması gerekiyor. Haftada iki gün Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi uygulanması gereken Mavi ne yazıkki ailesin imkansızlığı nedeniyle tedavisi yapılamıyor. Göçer olarak mevsimlik işlerde çalışan baba 22 yaşındaki Sezgin Sever çocuğunun gözleri önünde bile bile eriyip gitmesine dayanamadığını söylüyor.

AİLESİ MİNİBÜSTE YAŞIYOR

Ailesi mevsimlik işlerde göçer olarak yaşadığı için Mavi bebek te ailesi ile birlikte minibüs içinde yaşıyor. Tüm yaşamları bir minibüsten ibaret olan ailenin büyükleri anne-baba bulurlarsa bağ bahçe işine gidiyor. Baba Sezgin Sever işten çok çocuğunun her geçen gün hastalığın pençesinde eriyip gitmesine üzüldüğünü söylüyor. Haftada iki gün doktor kontrolüne gitmesi gereken bebeğini yokluk nedeniyle götüremediğini belirten baba Sezgin Sever çocuğuna uzanacak bir yardım eli beklediklerini söylüyor. Ailesi ile birlikte boş arazilerde minibüs içinde yaşamak çorunda olan Maviş ise tedavisi tedavisi yapılamadığı için her geçen gün biraz daha hastalığı ilerliyor.  

  

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız