Medya ihmal edilerek eğitim fikri gelişmez

Medya ihmal edilerek eğitim fikri gelişmez

GAZETECİ-YAZAR YUSUF KAPLAN, ÜNİVERSİTEDE KONFERANS VERDİ

GAZETECİ-YAZAR YUSUF KAPLAN, ÜNİVERSİTEDE KONFERANS VERDİ.

Medya ihmal edilerek eğitim fikri gelişmez

Gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, Kırıkkale Üniversitesinde ?Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru? konulu bir konferansında ?Bu ortamda bir eğitim tasavvuru geliştireceksek kesinlikle kültür, medya ve eğitim üçlüsünü birlikte düşünmek, geliştirmek zorundayız? dedi

OSMANLI MEDENİYETİ VE EĞİTİM SİSTEMİ

Kaplan, KÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansta; Medeniyet ve uygarlık kavramları ile Batı Uygarlığı, Osmanlı Medeniyeti ve eğitim sistemimizin bugünkü durumu ile ilgili görüşlerini dinleyicilerle paylaştı. Konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Sosyal bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

BATI BİR ARADA YAŞAMA TECRÜBESİ ÜRETMİYOR

?Batı?nın, farklı dillerle, dinlerle ve kültürlerle bir arada yaşama tecrübesi üretemediğini, ürettiği güçle de 300 yılda insanlığın medeniyet birikimini yok ettiğini söyleyen Yusuf Kaplan, ?Batı, güce ve güç üreten araçlara sahip olduğu için bilfiil yaşıyor ancak bil kuvve çökmüştür; Osmanlı Medeniyeti, bilfiil çökmüştür ancak bilkuvve yaşıyor? dedi.

BİLİMDE VE TEKNOLOJİDE İLERLEME VAR

?Batı?daki ilerlemenin ?form?da ?bilimde, teknolojide- ilerleme olduğunu ?norm?da ?ahlak, estetik değerler, hayatın evrensel şekilde anlamlandırılmasında- ise çok büyük bir çöküntü yaşadığını ifade eden Kaplan, Batı´nın felsefi, ahlaki, siyasi, sanatsal olarak insanlığa verebileceği bir şeyin kalmadığını vurguladı. Bir toplumun, medeniyetin çöküşünün kendine olan güveni yitirmesiyle gerçekleşeceğini belirten Yusuf Kaplan, özellikle entelijansiyası aşağılık kompleksine sürüklenen bir toplumun zihinsel olarak köleleşeceğini söyledi.

AKADEMYA FİKİR, BİLGİ ÜRETMİYOR

Ülkemizde akademyanın fikir-bilgi üretemediğine, Batı´nın ürettiğini okuttuğuna, Batı´nın konumlandırdığı yerden hayata baktığına ve buradan konuştuğuna dikkat çeken kaplan ?Neden böyle olsun ki? diye sordu. Kaplan, günümüzde davranış biçimlerini, duygu dünyalarını medyanın şekillendirdiğine dikkat çekerek ?Bu ortamda bir eğitim tasavvuru geliştireceksek kesinlikle kültür, medya ve eğitim üçlüsünü birlikte düşünmek, geliştirmek zorundayız. Medyayı ihmal ederek, kültürü ihmal ederek bir eğitim fikri geliştiremeyiz? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti