Meslek Lisesinden Türkiye´de bir ilk

Meslek Lisesinden Türkiye´de bir ilk

SERTİFİKALANDIRILAN KURSİYERLER İŞ SAHİBİ OLACAK

Meslek Lisesinden Türkiye´de bir ilk

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ?Kırıkkale´de İstihdama Destek İçin Simülatörlü İş Makineleri Eğitim Merkezi Kuruyoruz Projesi? sayesinde okula kazandırılan iki simülatör, okulun Türkiye´de bir ilk olmasını sağladı. Proje sayesinde Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye´de 2 simülatöre sahip tek okul oldu.  

SERTİFİKALANDIRILAN KURSİYERLER İŞ SAHİBİ OLACAK

Kırıkkale-Keskin bölgesinde yaşayan işsiz, toprağı olmayan, dar gelirli ve dezavantajlı gruplar için iş makinesi operatörlük eğitimi verilip sertifikalandırılması ve kolayca iş bulabilmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan Kırıkkale´de İstihdama Destek İçin Simülatörlü İş Makineleri Eğitim Merkezi Kuruyoruz Projesinin eğitim faaliyeti sona erdi.

OTUZ KİŞİ SERTİFİKA ALDI

15 Ağustos- 6 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen, Kırıkkale-Keskin bölgesinde yaşayan 30 kişinin eğitimleri sonunda sertifika almasını sağlayan Proje ile günümüzün lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün ihtiyacı olan kalifiye iş makinesi operatörlerinin yetiştirilmesi ve kolayca iş bulabilmelerine imkân tanınmış oldu.

PROJE ORTAKLARI KATILDI

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Sertifika Törenine Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, SANLAB Kurucusu Salih Kükrek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve yöneticiler katıldı.

AMACIMIZ, MESLEK EDİNDİRMEK

Törende konuşan Tüfekçi, ?Meslek liselerindeki amacımız öğrencileri sosyal/akademik anlamda hayata hazırlamak ve meslek edindirmektir. Bunun yanında bu şehirde yaşayan insanların sosyo-ekonomik düzeyini artırmak için gerekli mesleki eğitim çalışmalarını yapmak da hedeflerimiz arasındadır. Bu projede emeği geçen, vesile olan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, kursiyerlerimizi tebrik ederim? dedi.

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Keskin Kaymakamı Köken, Keskin ilçesindeki gençlerin böyle bir kursu almasından, teknolojiyi kullanmalarından ve istihdam edilecek olmalarından memnun olduğunu dile getirerek kursiyerlere başarılar diledi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilmesinin ardından tören sona erdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti