Mesleki Eğitime destek verilmeli

Mesleki Eğitime destek verilmeli

İŞLETMELER ÖDEME SIKINTISI ÇEKİYOR

Mesleki Eğitime destek verilmeli

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Akgün, beraberinde müdür yardımcıları Satılmış Özdemir, Fatih Seyhan, Elektrik Elektronik Alan Şefi Lokman Çetinkaya, Bilgisayar Alan Şefi Halil Erol ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Genel sekreter Ahmet Şerbetçioğlu ile Mesleki Eğitim ve İşletmeler arasındaki işbirliği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

MESLEKİ EĞİTİME DESTEK VERİLMELİ

Okul Müdürü Hilmi Akgün ziyarette yaptığı açıklamada, ?İşletmelerin mesleki eğitime daha fazla destek vermeleri gerektiğini, meslek liselerinde yetişen öğrencilerin gelecekte bu firmalarda çalışacağını dolayısıyla öğrencilerin eğitim sürecinde de işletmelere yakın ilişkide olmaları gerekir? dedi.

İŞLETMELER ÖDEME SIKINTISI ÇEKİYOR

Müdür Yardımcısı Fatih Seyhan ise bazı İşletmelerin öğrencilerin ücretlerini ödemede sıkıntı çıkardığını devletin verdiği katkı paylarını dahi vermekten imtina ettiklerini belirtti. Satılmış Özdemir, İşletmelerin öğrenci staj kontenjanını belirlerken biraz daha esnek davranmalarını, daha fazla öğrenci almaları gerektiğini belirtti.

ORTA ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİK

Elektrik Elektronik Alan Şefi Lokman Çetinkaya da değişen son orta öğretim yönetmeliğindeki değişiklikle Anadolu Teknik Liselerine sınavla öğrenci alınacağını bununda eğitimin kalitesinin artmasında olumlu etkisi olacağını söyledi.

OKUL İDARELERİ BİZİMLE TEMAS KURSUN

KTSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu da görüşleri dinleyerek, işletmelerle okul idareleri temasa geçerlerse kendilerinin de tavsiyesi ve yönlendirmeleri ile okulların taleplerini karşılamada ve öğrencilere yardımcı olmada işletmelerin daha fazla fedakârlık yapacaklarını belirtti. Öğrencilerin ödemelerini yapmayan firmalarını uyaracaklarını, öğrenciye yapılan yatırımın aslında işletmelere dolayısıyla ülke ekonomisine yapıldığını söyledi.

HABER: Murat Karadağ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti