Meslek Lisesinde öğrenciler alanlarını bilinçli seçecekler

Meslek Lisesinde öğrenciler alanlarını bilinçli seçecekler

KIRIKKALE MESLEK`TE KATILIMCI EĞİTİM

Meslek Lisesinde öğrenciler alanlarını bilinçli seçecekler

Kırıkkale Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan Alan Tanıtım Seminerleri” sayesinde, öğrenciler seçecekleri alanları her yönüyle tanıyarak, bilinçli bir şekilde belirleyecekler.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ VE KATILIMI ESAS ALAN EĞİTİM

Öğrenci merkezli ve katılımı esas alan eğitime değer verdiklerini ifade eden Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıflar Müdür Yardımcısı Servet Şengül, Bu öğretim döneminden itibaren yapılan düzenlemeyle ismi Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen ve öğrencilerinin tamamı Anadolu Lisesi müfredatıyla eğitim görmeye başlayan Kırıkkale Teknik, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 9. sınıflara yönelik yapılan ‘Alan Tanıtım Seminerleri' sayesinde öğrencilerimizin 10. Sınıfta alanlarını belirlerken daha bilinçli olmalarını sağlayacağız” dedi.

SEVDİKLERİ ALANDA EĞİTİM GÖRECEKLER

Öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerler sayesinde hem öğrencilerin hem de velilerin alanları, eğitim şekillerini ve iş imkânlarını tanıyacaklarını ve bu sayede çocuklarının ilgi ve istidatları doğrultusunda seçim yapabileceklerini vurgulayan Müdür Başyardımcısı Uygar Çayırezmez, bu tarz toplantılar sayesinde öğrencilerin ve velilerinin ilerleyen dönemlerde sevmedikleri, istemedikleri bir alanın, bir bölümün eğitimini zorla almak durumunda kalmayacaklarını kaydetti.

PİYASA ŞARTLARINA GÖRE ALAN SEÇİN

Kulaktan dolma bilgilerle alan seçilmesinin doğuracağı sakıncalara değinen Okul Müdürü Erol Tuğ da, kimi alanların kulaktan dolma bir şekilde popüler hale geldiğini, ancak alternatif bazı bölümlerden mezun olanların daha fazla iş imkânına sahip olabileceğinin de bilinmesi gerektiğini kaydetti. Tuğ, sözlerine şöyle devam etti: Mesela Döküm Bölümü çok fazla tercih edilmeyen bir bölüm. Ancak bu bölümden mezun olan bir lise öğrencisi bile 2-3 bin liradan başlayan maaşlarla iş bulabiliyor. Hatta kendisini yetiştirirse, bu maaş birkaç yıl içerisinde 5 bin lirayı da geçiyor. Tercihlerinizi yaparken piyasa şartlarını mutlaka göz önüne alın.”



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti