Metin İyidil yoğun bakımda

Metin İyidil yoğun bakımda

YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNE KALDIRILDI

Metin İyidil yoğun bakımda

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin EDOK duruşmasında sanık Metin İyidil, yoğun bakıma kaldırıldığı için duruşmaya katılamadı.

YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNE KALDIRILDI

15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı (EDOK) Metin İyidil´in de aralarında bulunduğu 8 kişinin yargılandığı dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde başladı. Savunma vermesi beklenen İyidil, yoğun bakıma kaldırıldığı için duruşmaya katılamadı. İyidil, Kırıkkale F Tipi Cezaevi´nden Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´ne kaldırıldı. Metin İyidil dün Kırıkkale F Tipi Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmış, İyidil´in avukatının müvekkilinin mahkeme heyeti karşısında ifade vermesini istemesi üzerine mahkeme heyeti İyidil´in duruşmada hazır edilmesine karar vermişti.

DARBE GECESİ KONUŞTU

Metin İyidil darbe gecesi yaşananları Doğan Haber Ajansı´na anlatmıştı. İyidil, ?Bütün beklentimiz, birlikteki subay ve astsubayların emir ve komutamızı kabul etmesiydi. İstediğimiz oldu. Okul Komutanı Tank Albay koşarak geldi ve ?Komutanım emrinizdeyiz´ diye tekmil verdi. Kalkışmacılar da kelepçelenmiş vaziyette kontrol altına alındı. Bu şekilde bir anda Ankara´ya inmesi planlanan 200´den fazla tank hareket edemeden sevk ve idare tekrar Anayasal düzene gönülden bağlı komuta kademesine geçti´ dedi? ifadelerini kullanmıştı. İyidil, ?Halen görevimin başında, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımızın emrinde olarak görevime devam ediyorum? demişti.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü