Mevsimlik işçilerin dişleri kontrol altında

Mevsimlik işçilerin dişleri kontrol altında

SIĞINMACILARA JAFF YARDIMCI OLDU

Mevsimlik işçilerin dişleri kontrol altında

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi asistan doktor ve son sınıf öğrencilerinden oluşan beş kişilik bir grup Hasandede yakınlarında tarlalarda çalışan mevsimlik işçilere diş muayenesi yaptılar.

5 KİŞİLİK EKİPLE GİTTİLER

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ç. Türksel Dülgergil´in başlatmış olduğu ve daha önce birkaç il ve ilçede gerçekleştirilen projenin devamı olarak, Hasandede ve çevresindeki tarlalarda çalışan mevsimlik işçilere ve çocuklarına diş muayenesi yapıldı. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Dr. Ayşe Tuğba Ertürk ve Dr. Elif Şeran rehberliğinde, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Lina Jaff, Hatice Samur ve Oğuzhan Kaygusuz´dan oluşan ekip, Hasandede´ye giderek çevre tarlalarda çalışan mevsimlik işçileri tespit ettiler.

SIĞINMACILARA JAFF YARDIMCI OLDU

Birçoğu Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik işçilerin yanında özellikle Suriye´den gelen sığınmacıların da çalıştığı tarlalarda yetişkinlere diş muayenesi yapan ve diş fırçalama üzerine bilgi veren gönüllü dişçiler, çocuklara da diş muayenesi yanında flor tedavisi uyguladılar. Birçoğunun Arapça konuşması sebebiyle iletişimde yardımcı olan aslen Irak Türkmeni-İsveç vatandaşı Lina Jaff, Suriyeli sığınmacıların, dertlerini anlatabilecekleri birileriyle iletişim kurmaktan mutluluk duyduklarını ve kendileriyle bu şekilde ilgilenilmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!