MHP’Lİ ÖZTÜRK: KIRIKKALE'NİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

MHP’Lİ ÖZTÜRK: KIRIKKALE

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ HALİL ÖZTÜRK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine MHP Grubu adına söz alarak, hem kanun hakkındaki görüşlerini, hem de Kırıkkale’nin ihtiyaçlarını dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; 2001 yılında 57. Hükümet döneminde yürürlüğe giren kanuni düzenleme ile Türkiye’de “Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları” oluşturulduğunu belirten MHP’li Öztürk, konuşmasına şu şekilde devam etti: “O dönem ilk defa oluşturulan izleme kurulları yıllardır cezaevlerinde gözlem yapmakta ve yıllık faaliyet raporları yayınlamaktadırlar. Kanun teklifi ile ‘Cezaevi İzleme Kurullarına yeni görevler tevdi edilmektedir. Buna göre izleme kurulları; hükümlü ve tutukluların naklinde kullanılan araçlar ile adliye binalarında bekletildikleri veya sağlık kuruluşlarında tedavi gördükleri bölümleri yerinde görebilecek, inceleyebilecek, görevlilerden bilgi alabilecek, hükümlü ve tutukluları dinleyebilecektir. Yine kanun teklif ile 10 yıldan az hapis cezasına mahkûm olan kadın hükümlülerin, 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunması ve babanın da ölmüş veya ceza infaz kurumunda olması durumunda, toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağının değerlendirilmesi halinde cezasının infazının ertelenecektir. Teklif yasalaştığında; on beş yaşından küçük çocuğu olan 217 adli kadın hükümlünün çocuğu bu imkândan faydalanacaktır. Kanun teklifiyle; bulundukları ceza infaz kurumundan başka bir kuruma nakil talebinde  bulunan hükümlülerin, maddi durumlarının yetersiz olduğunu belgelendirmeleri  durumunda, bu hükümlülerden nakil giderleri alınmayacaktır.” diyerek, kanun teklifini desteklediklerini belirtti.

Milletvekili Öztürk; TBMM’deki konuşmasında Kırıkkale’nin 32 yıl önce TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanunla il statüsünü kazandığını belirterek, şöyle konuştu: “Kırıkkale olarak 1989’dan bu yana gelişmişlik düzeyi yüksek bir il olabilmek için mücadele etmekteyiz. Bu noktada halen Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralamasında 33 üncü sırada olan Kırıkkale’nin, daha fazla desteklenerek üst sıralara çıkması gerekmektedir. Bu bağlamda; gerek yatırım teşviklerinde, gerekse diğer destek ve teşviklerde Kırıkkale’ye verilecek önem, güzide ilimizi hak ettiği noktaya getirecektir.” dedi.

MHP Milletvekili Öztürk Kırıkkale’ye yapılacak yeni yatırımların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Kırıkkale’ye yapılacak yeni yatırımlar ve açılacak yeni istihdam alanları, ancak ve ancak özel ve ayrıcalıklı destek ve teşviklerle mümkün olabilecektir. Böylelikle Kırıkkale’de gençlerimizin yüzlerini güldürebileceğimiz, yeni iş imkânları da doğabilecektir. Kırıkkaleli gençlerimize gelecekleri adına umut sağlayacak yeni ve öncü yatırımların gelmesi adına, Kırıkkale Milletvekili olarak tüm desteğimi ve enerjimi kullandığımı ve bundan sonra da kullanacağımı buradan ifade etmek istiyorum.” dedi.

Konuşmasında Kırıkkale’nin yaşadığı aşırı kuraklık ve yağışlara da değinen MHP’li Öztürk; “Kırıkkale’de tarım alanlarımıza, yani çiftçilerimize kuraklığın vermiş olduğu zararların yarası henüz sarılmak üzereyken, bu kez de aşırı yağışlar vurmuştur. Geçtiğimiz hafta sonu Çerikli beldemizde yaşanan aşırı yağış nedeniyle; beldemizin içinden geçen Çıtırık deresi taşmış ve sel meydana gelmiştir. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalmıştır. Biran önce tespit edilen hasar bedellerinin şartsız bir şekilde, vaktinde ödenerek, Delice ve Çerikli için gerekli her türlü yardımın sağlanması gerekmektedir.” diyerek, çiftçinin desteklenmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Kırıkkaleli esnaf ve sanatkârın; pandemi sürecinde açıklanan tedbirlere büyük bir özveriyle riayet ettiğini ve aylarca ekmek teknelerini kapalı tuttuğuna değinen milletvekili Öztürk; “Son açıklanan pandemi kararları kapsamında Kırıkkale’de açılan işyerlerine, yeni destekler sunulması çok olumlu etki yaratacaktır. Çay ocaklarını, kahvehaneleri, restoranları, kafeleri, servisçileri, kuaförleri, ses ve müzik sanatçılarını daha fazla destekleyebilirsek, onların yalnız olmadığını hissettirebilir ve içinde oldukları süreçten daha hızlı çıkmalarına katkı sunabiliriz. İnanıyorum ki; devletimiz, dile getirdiğim sektörlere sunacağı ek hibe ve desteklerle, Kırıkkale’de yüzleri güldürecektir.” diyerek, mağduriyet yaşayan her kesime ulaşılmasını ve desteklenmesin istedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ