MKE arsaları peşkeş çekiliyor

MKE arsaları peşkeş çekiliyor

"GRİ DEĞİL YEŞİL İSTİYORUZ"

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu hafta sonu MHP Kırıkkale Milletvekili Aday Adayları ve partililerle birlikte Cumartesi Pazarına giderek burada açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Baloğlu, 2014 yılında Kırıkkale Belediyesi revizyon planında yeşil alan olarak belediye meclisinden onaylanan alanın tekrar konut ve ticaret merkezi olarak bir takım kişilere peşkeş çekileceğini dile getirdi.

AMACIMIZ DERDİMİZİ ANLATMAK

Baloğlu, Şu an bulunduğumuz yerden başlamak üzere Kırıkkale Lisesinin köşesinden, istasyonun bulunduğu yerden, askerlik şubesinin alt tarafını ve ısı merkeziyle Aksel Apartmanını içine alan bu bölgenin konut veya ticaret merkezi olarak yapılaşmaya açılmasını engellemek ve bu konuda bir kamuoyu oluşturmak, bir nebze olsun kendi fikirlerimizi anlatmaktır” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNİ OLARAK KONUŞUYORUM

Basın açıklamasını siyasi kimliğiyle değil, Umut Sitesinde ikamet eden bir vatandaş olarak, çocuklarının geleceğini düşünen bir baba olarak, nefes almak isteyen bir komşu olarak yaptığını ifade eden Baloğlu, Bu alan 2006 yılında mahkeme kararıyla eski haline yani konut yapımı için tahsis edilmiştir. 2014 yılında ise Kırıkkale Belediyesi revizyon planında yeşil alan olarak Belediye Meclisinden onay almıştır. Bugün ise tekrar konut ve ticaret merkezi olarak bir takım kişilere peşkeş çekileceği duyumları alıyoruz” dedi.

KIRIKKALE'NİN PEŞKEŞ ÇEKİLECEK BİR KARIŞ KUPON ARAZİSİ YOK!

Kırıkkale'de başka yer kalmamış gibi burnumuzun dibine yapılan valilik binasını ve hemen biraz ileriye Yaylacık Polis Karakolu diye bilinen yere Adliye Binası yapılmasını içimize sindirememişken, belki de Kırıkkale'deki tek yeşil alan olabilecek bu alanın da betona çevrilmesine razı değiliz ve hiç bir zaman olmayacağız” diyen Baloğlu, Vatandaş olarak isteğimiz bu bölgenin parklar, yürüyüş alanları, yani kısaca yeşil alan olarak düzenlenmesidir. Gelecekte keşke dememek için, belki de son yeşil alanların yok olmaması için, irademizi ortaya koymak zorundayız. Kırıkkale'nin ciğerlerinin yok olmasını istemiyoruz. Tek bir beton blok istemiyoruz. Birilerine bir şeyler verilecekse gidin başka yerden verin. Melih Gökçek parsel parsel kupon arazileri verebilir ama bizim verecek bir karış toprağımız yoktur” şeklinde konuştu.

BULVAR KAPATILIYOR

Tek sorunun bu bölge olmadığını kaydeden Baloğlu, Ağabey Pehlivanlı Bulvarı'nın, MHP Meclis Üyelerinin ret oylarına rağmen AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla kapatılmasına karar verildiğinin de altını çizerek, İmar kanununa göre devamlılığı olan bulvarların bir kısmı dahi olsa kapatılması uygun değildir. Hem planlama tekniğine hem de şehircilik ilkelerine aykırıdır. Yenimahalle'nin insan ve trafik yoğunluğunu rahatlatan bu bulvarın kapatılması sizce doğru mudur? Türkiye'de yol yapmakla övünenler Kırıkkale de bulvar kapatıyorlar” diye açıklama yaptı.

GRİ DEĞİL YEŞİL İSTİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Kırıkkale Valiliğine, Kırıkkale Belediye Başkanlığına, MKE Genel Müdürlüğüne ve her şeyden önce vicdanlara sesleniyorum diyen Baloğlu sözlerini şöyle tamamladı: Kararlarınızı tekrar gözden geçirin. Gurur yapmayın, yapanları ise engelleyin. Gri renge değil yeşile hasretiz. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği ile oynamayın.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız