Modern ve Bilinçli Arıcılık Kursu sona erdi

Modern ve Bilinçli Arıcılık Kursu sona erdi

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü?nde düzenlenen modern ve bilinçli arıcılık kursu sona erdi. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) destekli projede, Balışeyh Kaymakamlığı ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile Veteriner Fakültesi tarafından Mode

27 KİŞİ BELGE ALDI

19 Aralık`ta başlayan kursa, Kırıkkale İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden görevlendirilen Veteriner Hekimler, Ziraat Mühendisleri ve Teknikerlerden oluşan toplam 27 kişi kursu tamamlayarak katılım belgelerini aldılar. Balışeyh Kaymakamlığı`nca hazırlanan ve Balışeyh İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nün başvuru sahibi kurum olarak Ahiler Kalkınma Ajansına sunduğu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Başyiğit`in koordinatör olarak görev yaptığı ``Karlı Bir Tarımsal Üretim İçin Modern ve Bilinçli Arıcılık`` projesinde uygulamaya geçirilerek kursa katılanların eğitimleri tamamlandı. Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ahiler Kalkınma Ajansıyla imzalanan sözleşme gereğince eğitimler, Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Erat tarafından Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde verildi.

 

FARKLI EĞİTİM VERİLDİ

Kursiyerlere, Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulunda devam eden ve Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Birimince desteklenen farklı bir Arıcılık projesinin yüksekokuldaki uygulama sahasında ilave uygulamalı eğitimin de verildiği bildirildi. Kursta verilen eğitimlere Kırıkkale İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri?nden görevlendirilen Veteriner Hekimler, Ziraat Mühendisleri ve Teknikerlerden oluşan toplam 27 kişi katıldı. Kurs sonunda yapılan arıcılığın ve projenin önemini belirten konuşmaların ardından, katılımcılara katılım belgeleri Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ve Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener tarafından verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ