Müdür yardımcılarının nöbet ücreti sorununu çözdük

Müdür yardımcılarının nöbet ücreti sorununu çözdük

NÖBET ÜCRETİ ÖDENMEMEKTEYDİ

Müdür yardımcılarının nöbet ücreti sorununu çözdük

Memur Sen Kırıkkale İl Başkanı Oktay Sümer, ?Resmî Gazetede bugün yayımlanan Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği değişikliğiyle müdür yardımcılarıyla bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenlerinin nöbet görevi açıkça tanımlanarak nöbet ücreti ödenmesinde karşılaşılan sorun çözüldü.?dedi.

NÖBET ÜCRETİ ÖDENMEMEKTEYDİ

Sümer, ?2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesi´nin ?Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti? başlıklı 22. maddesinde, ?Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dâhil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir? hükmü yer almasına rağmen, ilköğretim kurumlarında görevli müdür yardımcılarına, ilgili mevzuatında (Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği) müdür yardımcılarının görevler arasında nöbet görevi açıkça zikredilmediği gerekçesiyle fiilen nöbet tutmalarına rağmen müdür yardımcılarına nöbet ücreti ödenmemekteydi? diye konuştu.

ÜCRETLERİNİ ALACAKLAR

Sümer, açıklamalarına şu şekilde sürdürdü: ?Eğitim-Bir-Sen olarak, toplu sözleşmenin gereğinin yapılarak sorunun çözülmesi için Bakanlık nezdinde pek çok kez girişimde bulunarak ikili görüşmeler gerçekleştirmiş, yine konuyu Kurum İdari Kurulu toplantılarına taşıyarak, sorunun çözülmesi noktasında yönetmelik değişikliği ya da genel bir yazı gönderilmesi talebinde bulunmuştuk. Geçen zaman zarfında da Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı ve Devlet Personel Başkanlığı´nda toplu sözleşmenin uygulanmasında yaşanan sorunlara ilişkin toplantılarda toplu sözleşme hükmü ekseninde yorum farklılığını giderecek somut öneriler iletmiştik. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yönetmelik değişikliğiyle, ilköğretim kurumları müdür yardımcıları ile bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenlerinin 1.1.2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fiilen yerine getirdikleri nöbet görevleri için (2016 yılı için) haftada 2 saat, -2017 yılı içinse haftada 3 saat- nöbet görev ücreti almalarına imkân sağlanmıştır. Yönetmelik değişikliği üzerine müdür yardımcısı ve öğretmenler, Ocak 2016 tarihinden itibaren birikmiş nöbet ücretlerini de alabilecek, ayrıca bugünden itibaren nöbet görevlerine ilişkin ücret alabilecekler.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı