Muharrem de bizim, Ramazan da?

Muharrem de bizim, Ramazan da?

HASAN DEDE´NİN TORUNLARINDAN AŞURE GECESİ

HASAN DEDE´NİN TORUNLARINDAN AŞURE GECESİ

Muharrem de bizim, Ramazan da?

Hasan Dede´nin torunlarından Beyhan ve Ali Asker Demirhan çifti, geleneksel hale getirdikleri aşure programını bu yıl da Kırıkkale´de gerçekleştirdiler. Beyaz Saray Oteli Saray Kebap´ta gerçekleştirilen aşure programı, Kırıkkale İl Protokolü ve Demirhan Ailesinin yakın dostları yoğun katılım gösterdi. Udi Haydar Günay´ın Türk Sanat Müziği dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen programa Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da birer telgraf gönderdiler.

?BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM VE HER ZAMAN BİZ OLALIM?

Zaman zaman gerçekleştirdikleri programlarla Kırıkkale eşrafını bir araya getiren Demirhan çifti, davetlilerine güzel bir gece yaşatırken, programın açışı konuşmasını yapan İşkadını Beyhan Demirhan, ?Muharrem de bizim Ramazan da? Derdimiz aynı, çilemiz aynı, mutluluğumuz aynı. Bir olalım, iri olalım, diri olalım ve her zaman biz olalım? diye konuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığında Başmüfettiş olarak görevini sürdüren Dr. Ali Asker Demirhan da, yaptığı konuşmada, ?Tarihten ders alalım; ayrılıkta azap, birlikte bereket var? diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

BU TÜR ANLAMLI ETKİNLİKLER SÜRMELİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 32 yıldır aşure geleneğini sürdüren Beyhan-Ali Asker Demirhan çiftini kutlayarak, Kırıkkale´de birlik ve beraberliğin simgeleyen anlamlı etkinliklerle örnek bir aile oldukları için kendilerine teşekkür etti. Eşi Canan Hanım ile birlikte programa katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Muharrem Ayının anlam ve önemiyle Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin başta olmak üzere 72 kişinin şehit edildiği Kerbela Faciasına değindi. Tarihte yaşanan bu tür acı olaylardan ders alınması gerektiğini belirten Vali Sezer, sevgi, saygı ve hoşgörüyle milli birlik ve dayanışmamızın önemini vurgulayarak programı düzenleyen Beyhan-Ali Asker Demirhan çiftini kutladı ve böyle anlamlı etkinlikleri sürdürmelerini diledi.

?AŞURE Mİ, AŞURA MI??

?Aşure mi, Aşura mı?? başlıklı konuşmasıyla günün anlam ve önemi hakkında bilgi veren Alevi Mürşit Ocaklarından Dedekargın Ocağı Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu, Hz. Hüseyin´in Aşura gününde yani Hicri Takvime göre 10 Muharrem 610´da şehit edildiğini, Alevilerin 12 İmam aşkına 1-12 Muharrem tarihleri arasında 12 gün matem orucu tuttuklarını açıkladı. Aşure ikramının 12 Muharrem akşamından itibaren yapıldığını, Kerbela Olayını geri plana atmak için bazı peygamberlerle ilgili 10 Muharremde gerçekleştiği rivayet edilen olayların sonradan uydurulduğunu söyleyerek, Vali, protokol ve konukları selamladı ve aşurenin bereketli olmasını diledi.

SEMAH EKİBİ DUYGULANDIRDI

Programa Ankara´dan katılan Mualla Teberoğlu başkanlığındaki Turnalar Sanat Kulübü Semah Ekibinin semah gösterisi ilgiyle izlenirken duygulu anlar yaşandı. ?Aşure, birlik ve bereket demektir? diyerek, milli birlik ve dayanışmanın önemini vurgulayarak Aşure duasını yapan Hüseyin Dede, Kerbela Şehitlerinden başlayarak tüm şehitlerimiz ve geçmişlerimizin ruhu için Fatiha Suresini okuyarak rahmet diledi.

ÖNCE AŞURE, SONRA ŞİİR ZİYAFETİ

Yemek ve aşure ikramının ardından konuklara bir de şiir ziyafeti çekilirken, davet sahipleri Beyhan-Ali Asker Demirhan çifti de Hasan Dede´nin ?Bizdedir (Eşrefoğlu Al Haberi)? adlı şiirini seslendirerek konuklara sürpriz yaptılar. Ev sahiplerinin ardından Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Mühendisi Reyhan Demirhan Soysal, Kırıkkale Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kırıkkale ESOB Başkanı ve İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli, NLP Uzmanı Emekli Binbaşı Asım Yekeler, AK Parti Ankara Demokrasi Hakem Heyeti Başkanı Seyfullah Şahin, Mualla Teberoğlu, Hüseyin Dedekargınoğlu ve son olarak Nurhan Demirhan Aydın tarafından fon müziği eşliğinde okunan şiirler duygulu anlar yaşattı.

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Nail Çetinkaya, Defterdar İbrahim Bayraktar, Defterdar Yardımcısı Selçuk Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Vergi Dairesi Müdürü Efendi Çakır, KESOB Başkanı ve Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli, Kırıkkale Gazeteciler Derneği Başkanı, İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin ve Gazeteci Mehmet Altundağ, Dedekargın Ocağı Postnişini Hüseyin Dedekargınoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı program, Demirhan çiftinin teşekkür konuşmaları ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı