Muhtarlar ayağa kalktı

Muhtarlar ayağa kalktı

29 Aralık'ta yapılan delege seçimlerine gölge düştü. Orhan Öztürk'ün birçok köyde seçim yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterdiği ileri sürüldü. Muhtarlar Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Seçimin Ziraat Odasında yapılacak olmasına üyeler

SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞTÜ

1 Şubat’ta yapılacak olan Kırıkkale Ziraat Odası Başkanlığı kongresinde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için 29 Aralık’ta yapılan delege seçimlerinin tam bir fiyasko olduğu ileri sürüldü. Mevcut Başkan Orhan Öztürk’ün, yönetimi bırakmamak için çeşitli hilelere başvurduğu kaydedildi. Yukarı Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ziraat Odası Başkan adayı İbrahim Öney delege seçimlerinin tam bir fiyasko olduğunu söyledi.

KÖYLERDE SEÇİM YAPILMADI

Birçok köyde seçim yapılmadığı halde seçim yapılmış gibi dosyaların hazırlandığını ileri süren Öney, seçim sonuçlarının ilde Valilik makamına, ilçelerde ise Kaymakamlıklara verilmesi gerektiği halde verilmediğini, hatta kendilerine yakın olmayanların dosyalarının bile yok edildiğini iddia etti.

DOSYA OLMADIĞI İÇİN ADAY OLAMADI

Delege seçimini kazandığı halde dosyası kaybolan Pervul Altın’ın odaya aday bile olamadığını belirten Öney, yapılan işlemlerin tümümün yasal olmadığını ileri sürdü. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilerin bu seçimde oy kullanma haklarının olduğunu kaydeden Öney, birkaç köyün dışında diğer köylerin hiç birisinde seçim yapılmadan kendilerine yakın kişilerin delege yazılarak dosya hazırlandığını, bu kişilerin de seçimde oy kullanacaklarını belirterek delege seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü