Mümin?in en büyük ideali Sıdk olmaktır

Mümin?in en büyük ideali Sıdk olmaktır

Kırıkkale`de Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Peygamber efendimizin 1433 yılı doğumlarının yıl dönümü münasebetiyle ``es-Sadık aleyhisselam`` konulu program düzenlendi. Programa Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerin

AYAKTA İZLEDİLER

Kırıkkale Makro AVM sinema salonunda düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Saylam, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mustafa Arı, KOSGEP İl Müdürü Ali Sevinç, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda bay bayan davetlinin yanı sıra yerel ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri  katıldı. Yoğun kalabalık nedeniyle çok sayıdaki davetli programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ FAALİYETLER

Program, Etiler Ulu Cami İmamı Murathan Önder`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferans öncesinde, konseptin fragman ve klibi dev ekran vasıtasıyla salondakilere seyrettirildi. Çeşitli sunum ve slaytların ardından Kulüp Başkanı Mustafa Saylam konuşma yaptı. Saylam, davetlilere hitaben katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kırıkkale`de izcilik çalışmaları hakkında bilgi vererek, Kulüp çalışmaları kapsamında izcilikle birlikte doğa yürüyüşleri, yüzme, kamp ve yaz okulları şeklinde eğitici ve öğretici faaliyetler gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Saylam izciliğin, çocukları ve gençleri tam anlamıyla topluma yararlı, insanları seven, onlara yardım eden, doğayı ve çevreyi koruyan, vatanına yararlı, iyi bir insan olma sanatı olduğunu dile getirdi.

 

7 MİLYAR ÜMMET İÇİN 7 MİLYAR SALAVAT

Programda Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaparak şu konulara yer verdi. ``7 Nisan 571 yılında dünyayı şereflendiren sevgili Peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından mevlit kandili olarak kutlanmaktadır. 1989 yılından itibaren ise kutlu doğum haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır.`` İl Müftüsü Gerek, daha sonra ``7 Milyar Ümmet İçin 7 Milyar Salavat`` kampanyasına Kırıkkale`den de iştirak edenler olması nedeniyle dua yaptı.

Programda, ilköğretim 2.sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Zeynep Saliha Seçkin izci kıyafetiyle çıktığı sahnede okuduğu ``Sultanım efendim`` şiiriyle salondakilerin ilgi odağı oldu.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Peygamber efendimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle O`nun, `Özü sözü bir olan` ``es-Sadık`` ismiyle anıldığını dile getirdi.

 

ARTIK SIDK`IN İYİCE ÖRSELENDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Prof. Dr. Kahraman şunları kaydetti: ``Peygamberimizin birçok sıfatı ve özelliği arasında es-Sadık özelliği Kur`an`ın da üzerinde en çok durduğu ve İslamın üzerine bina ettiği temel bir vasıftır. Burada hepimiz güzel peygamberin bu en güzel kapsamlı vasfını seçerek, bir sıdk sofrası kurarak ve onun etrafında toplanarak bundan istifade ediyoruz. Peygambere bugün her zamankinden daha çok muhtacız. Peygamberimizin bu sıdk özelliği dünya ve ahirette insanlara fayda veren bir özelliktir. Allah için birbirini sevmeme ve çıkarcılık nedeniyle insanlık, bugün bir güven problemi yaşamaktadır. İnsan, içini dökecek, kendisine derdini anlatacak, derdini paylaşacak birilerini çoğu zaman bulamıyor. Hızlı şehirleşme ve her şeyin ekonomik değerlerle ölçüldüğü, insanlığın kaç paralık adam denilerek ekonomik bir değerle değerlendirildiği bu dünyada, artık sıdk`ın iyice örselendiğini görüyoruz. Çok şükür ki, kaynağımızı unutmuyoruz ve peygamberimizi imdadımıza çağırıyoruz. Bu özelliğin ancak onda olacağını insanlığın yeniden dirilecekse, ayağa kalkacaksa Muhammed Mustafa`nın özüne ve sözüne tabi olarak bir araya geliyoruz.?

 

ES-SADIK OLAN YANİ ÖZÜ SÖZÜ BİR OLANLARLA BİR OLALIM

?Sıdk, özü ve sözü bir olmaktır. Bu söz ile ameli, işi, ticareti, eğitimi, insanlığı, komşuluğu, dostluğu, arkadaşlığı ve bütün bir hayatıyla göründüğün gibi olmayı olduğun gibi görünmeyi anlıyoruz. Dürüst Müslümanı anlamak için kişinin fazla namaz kılması ve fazla oruç tutması sizi aldatmasın. O kişinin para ile ilişkisinin nasıl olduğuna bakın. Ticari ahitlerinde verdiği sözü yerine getirip getirmediğine bakın. En önemli ölçü budur. Kur`an-ı Kerim bizleri sadık kul olmaya davet ediyor. Sıdk olmak Allah`ın ve kitabımız Yüce Kur`an`ın isimlerinden, Peygamberimizin ise özelliklerindendir. es-Sadık olan yani özü sözü bir olanlarla bir olalım. Onlarla arkadaş olalım. Mümin`in en büyük ideali Sıdk (doğru, dürüst) olmaktır. Dürüst olunca iman da tamamlanmış olur. Kişinin doğruluk üzerinde olması için; Konuştuğunda doğru söylemelidir. Vaadde bulununca onu yerine getirmelidir. Emanet hususunda güvenilir olmalıdır. İffetini korumalıdır. Gözlerini ve ellerini haramlardan sakınmalıdır.`` Program sonunda Prof. Dr. Kahraman`a gecenin anısına plaket ve tablo hediye edildi.

Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Dr. Timuçin Çevikoğlu ve ekibi ile beraberindekilerin sundukları tasavvuf musikisi konserinin ardından es-Sadık aleyhisselam programı sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ