Mustafa Kemal´de kitap okumanın tadı bir başka

Mustafa Kemal´de kitap okumanın tadı bir başka

KİTAPLAR TEKNOLOJİYLE BULUŞTU

Mustafa Kemal´de kitap okumanın tadı bir başka

Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu, hizmete sunduğu iki farklı mekânla öğrencilerine kitap okumayı farklı bir lezzet halin getirdi. Hizmete giren ?Z-Kütüphane? ve ?Kış Bahçesi? bir yandan okulun çehresini değiştirirken diğer yandan da öğrencileri kitap okumaya ve araştıra yapmaya teşvik ediyor.

KIŞ BAHÇESİ AYRI BİR DÜNYA

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin´in katılımıyla gerçekleştirilen açılışla hizmete giren Z-Kütüphane, öğrencilerin elektronik kaynaklara hızlı erişimini ve bu kaynaklardan faydalanmalarını hedefliyor. Kış Bahçesi sayesinde hem okul içerisinde yeşil alan oluşturulan Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulunda, aynı zamanda öğrencilerin bu mekânı sık sık kullanarak kitap okumaları amaçlanıyor.

ELEKTRONİK ORTAMDA KİTAP OKUYACAKLAR

Her iki mekânın da açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptığı konuşmada, ?Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek istiyorsak kütüphanelerimizi onlar için çekici kılmalıyız. Z-Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş Kütüphaneler) bu yönde atılan doğru bir adım diye düşünüyorum. İçerisinde internet hizmeti olan bu ortamlarda dijital kitap (e-kitap, z-kitap) içerikleri sayesinde öğrenciler diledikleri zaman burada hem kitap okuyabiliyor, ders çalışabiliyorlar, aynı zamanda da güvenli bir ortamda internetle buluşuyor, EBA gibi eğitime yönelik içeriklerle derslerine hazırlanabiliyor? dedi.

İMKANI OLMAYANLARA GÜVENLİ İNTERNET

Projenin mimarı olan Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu Müdürü Bülent Özçam da öğrencilerin kitap okumaları için okul içerisinde ?Kış Bahçesi? şeklinde bir alan oluşturduklarını, öğrencilerin soğuk havalarda bu alanda kitap okuyabileceklerini ifade etti. Öğrencilerin boş zamanlarını bu iki mekânda geçirebileceklerini kaydeden Özçam, ?Öğrencileri okulda tutabilmek için okulun sevimli ve cezbedici yönlerinin olması gerekir. Her iki mekânımız da öğrencilerimizin dikkatini çeken, boş vakitlerini en faydalı şekilde geçirmelerini sağlayacak şekilde düzenlendi. Özellikle Z-Kütüphane sayesinde evlerinde internet erişimi olmayan öğrencilerimiz teknolojinin nimetlerinden kontrollü ve güvenli bir şekilde faydalanmalarını amaçlıyoruz? diye konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti