Mustafa Kemal'in askerleriyiz

Mustafa Kemal

GENÇLİK ATA'YA YEMİN ETTİ

Mustafa Kemal'in askerleriyiz

Dört bir yanı işgal edilmiş imparatorluk topraklarından, genç Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan meşakkatli yolun ilk adımı, Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 96. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Şehir merkezinde yapılan yürüyüş sırasında Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler her bir ağızdan bağırdı: Mustafa Kemal'in askerleriyiz”

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 96. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı renkli etkinliklerle kutlandı. Gençlik Haftası'nın da finalinin yapıldığı kutlama etkinlikleri Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Öğrenciler hep bir ağızdan, Mustafa Kemal'in askerleriyiz” diye bağırdı. Ay yıldızlı bayrağımız ve 16 Türk devleti bayraklarının en önde yer aldığı yürüyüş, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi boyunca devam ederek, yeniden Cumhuriyet Meydanı'na gelinmesi ile sona erdi. Yürüyüşe halk ve esnaflar da alkışlayarak destek verdi.

GENÇ NÜFUS EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRİLMELİ

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törenin başında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı'na bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin 96. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Ünlü, ülkedeki genç nüfusun en iyi şekilde yetiştirilmesi için çaba gösterildiğini sözlerine ekledi.

YARINLARIMIZIN İPUÇLARIDIR

Ünlü şöyle konuştu: Nüfusumuzun şu an itibariyle önemli bir kısmının yirmi beş yaş altında olması bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır. Gençler sizlerin varlığı bize güven veriyor. Sizin varlığınız Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı demek. Türkiye'nin yarını demek sizin güler yüzünüz, mutluluğunuz, özgüveniniz, sağlığınız, uyuşma sevinciniz, inancınız yarınlarımızın ipuçlarıdır.”

HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINILMIYOR

Size bakarak yarınlarımızın ışıltısını görebiliyoruz. Biz, bir olarak beraber olarak var olmanın mümkün olduğunu omuzlarını aşındırarak defalarca kanıtlamış bir milletiz. Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı, onların tuzaklarını boşa çıkaracak politikalar uyguluyoruz. Bugün Türkiye`de gençlere yatırım yapma noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçılmamakta, devletin tüm imkânları seferber edilmektedir.”

BUGÜNÜN VE YARININ TÜRKİYE'Sİ İÇİN DEĞERLİSİNİZ

Yarına güvenle bakabilmemizin teminattı sizlersiniz. Ülkemizin özgürlüklerle önü açılıyor. Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tek vücut olarak ortak ideallere koşuyoruz. Bunun için sizler, bugünün ve yarının Türkiye'si için değerlisiniz.”

GENÇLİK ATA'YA YEMİN ETTİ

Ünlü'nün konuşmasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata'ya cevabı öğrenciler tarafından okundu. Gençliğin Ata'ya cevabının okunması sırasında meydandan alkışlar yükseldi. Daha sonra gösterilere geçildi. İlk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Korosu sahne aldı. Trabzon yöresi halk oyununu sergileyen öğrenciler büyük beğeni topladı.

SAYOKANCILAR GÖSTERİ YAPTI

Halk oyunları gösterisinin ardından sahneye minik cimnastikçiler çıktı. Miniklerin yaptığı birbirinden zorlu hareketler ve attığı taklalar törene katılanlardan sık sık alkış topladı. Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Ekibi'nin gösterisi de büyük beğeni topladı. Kökleri Orta Asya'ya dayanan Türk savaş sanatından teknikleri sergileyen bay ve bayan sayokancılar gösterilerinin finalinde Türk bayrağı açtılar.

KARATECİLER HEYECANLA İZLENDİ

Gösterilerin finalinde ise sahneye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Karate Ekibi çıktı. 3 karatecinin yer çekimine meydan okuduğu gösteriler büyük bir heyecanla izlendi. Genç karatecilerin ustalıkla sahnelediği gösteri sonrasında ise 16 Türk devleti bayraklarının geçişi yapıldı. Öğrencilerin ellerinde yükselen 16 Türk devletinin bayraklarının geçişinin ardından Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekinildi.

HALK KATILIMI YİNE DÜŞÜK OLDU

19 Mayıs coşkusu ilçelerde de yaşandı. Bahşılı, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt ve Yahşihan'da da etkinlikler düzenlendi. Resmi tatil olmasına rağmen bu bayramda da şehir genelinde halk katılımı düşük oldu. Bayram alanları öğrencilerle dolduruldu.  

HABER-FOTOĞRAF: FATİH GENÇER



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ