Neşet Baba´nın izinden gidiyor

Neşet Baba´nın izinden gidiyor

ESRA GURURUMUZ OLDU

Neşet Baba´nın izinden gidiyor

?Türkülerin Neşet babası?, ?bozkırın tezenesi? namlarıyla anılan usta Sanatçı Neşet Ertaş, adına düzenlenen bir yarışma ile yâd edildi. Bozlağın Ana vatanı Kırıkkale´den, Kırıkkale adına sazıyla ve sözüyle katılan genç yetenek Esra Yücel Finale kalmak için Neşet Ertaş?ın "Sanki Sam Yelisin" parçasıyla katıldı ve 12 finalist arasına tek bayan olarak girmeyi başardı.

MİRASI İÇİN YARIŞTILAR

Tweet Beykoz Vakfı tarafından organize edilen yarışma, Türk Halk Müziği sanatçısı ve hocalarından Erdal Şahin´in genel sanat yönetmenliğinde gerçekleşti.  Türk Halk Müziği Sanatçıları Gülşen Kutlu, Bayram Bilgel Tokel, Mehmet Erenler, Elvan Sevim ve Necmi Kıran´ın jüri üyeliği yaptığı yarışmaya, yarışmacıların gönderdiği kendi videoları üzerinden finalistler seçildi 1 Ekim 2015 günü başlayan 170 gencin başvuru yaptığı yarışmada sesi ve sazıyla Neşet Ertaş´ın bıraktığı Mirası, Kültürü yaşatmak için yarıştılar.

GURURUMUZ OLDU

Bozlağın Ana vatanı Kırıkkale´den, Kırıkkale adına sazıyla ve sözüyle katılan genç yetenek Esra Yücel Finale kalmak için Neşet Ertaş´ın "Sanki Sam Yelisin" parçasıyla katıldı ve 12 finalist arasına tek bayan olarak girmeyi başardı. Finale kalan 12 genç finalist 20 Ekimde İstanbul da yapılacak finalde yeteneklerini sergileyerek birincilik için yarışacaklar. Yarışmada Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş´ın eserleri okunacak. Final gecesiyle dağıtılacak ödüllerde birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin Türk lirası ödül verilecek.

DEĞERLİ SANATÇI

Yarışmanın amacı şu şekilde açıklanıyor: Anadolu Mûsikî geleneğinin, ekol-okul isimlerinden biri olan Neşet Usta, geleneksel halk müziğimize hizmet etmiş değerli bir sanatçıdır. Bozkırın Tezenesi olarak ta bilinen Usta, Abdallık geleneğinin en önde gelenlerindendir. Türkülerinde insanlık, sevgi, aşk, merhamet, hak, adalet ve kardeşlik temalarını işleyen, gönül insanı Neşet Usta, yakmış ve havalandırmış olduğu türküler ile halkımızın gönlünde önemli bir yere sahiptir. Neşet Usta aramakla bulunur mu bilinmez lakin bizler bu Okyanus´ta birer katre olma arzusundayız.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı